20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

SOKAK HAYVANLARI ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL!

Sokak hayvanları artık sahipsiz değil!

11 Temmuz 2014 Cuma 13:09

16 sivil toplum örgütü sahipsiz hayvanlar için bir araya geldi. Sahipsiz hayvanlara otomatik su ve yem makinesi alımı için kampanya başlatma kararı alındı. Bu kararın hayata geçmesi için komite oluşturuldu.

Öte yandan, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, göreve geldiği ilk günlerden gönüllü aktivistlerle bir araya gelerek, sahipsiz hayvanlar için yapılması gerekenler ile ilgili fikir alışverişinde bulunmaya başladı.

Rana SARRO

Ülkedeki başıboş sahipsiz hayvanlar konusunda son dönemlerde, toplumda bilinç, duyarlılık ve hassasiyetin oldukça artmaya başladığı dikkat çekiyor.

Hayvanların birer canlı olduğu hatırlanarak, hayvan hakları ve uğradıkları şiddet olayları kamuoyunun gündemini geçmişe kıyasla ciddi ölçüde meşgul ederken; seçim sürecinde de hayvan projesi vaatlerinin, ilk kez ilk sıralarda olması da dikkatlerden kaçmadı. Toplumda duyarlılığın artması hayvan severlerin memnuniyetine neden oluyor.

Ülkenin en büyük kurumlarından Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, örnek olması beklenen bir duyarlılık gerçekleştirerek, barınağa katkıda bulunmalarının ardından; sahipsiz hayvanların açlığa ve susuzluğa mahkûm olmaması için geçtiğimiz günlerde Lefke Avrupa Üniversitesi ile Lefke Belediyesi işbirliğinde başlatılan proje hayvanlar için ciddi bir umut oldu.

16 sivil toplum örgütünden örnek duyarlılık!

Bir sevindirici haber de sivil toplum örgütlerinden geldi. 16 sivil toplum örgütü sahipsiz hayvanlar için bir araya geldi. Sahipsiz hayvanlara otomatik su ve yem makinesi alımı için kampanya başlatma kararı alındı. Bu kararın hayata geçmesi için komite oluşturuldu. Kampanya ile ilgili detayların bir sonraki komite toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi. Komiteye katılıp kampanyaya destek olmak isteyen tüm örgütlere, kurumlara, kuruluşlara ve kişilere çağrıda bulunuldu.

Başkent’te de hareketlilik var

Öte yandan, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sokak hayvanlarının korunması, barınak yapılması ve sıcak yaz aylarında sokak hayvanları için alınabilecek önlemleri görüşmek üzere hayvan hakları aktivistleri ve örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp doğaya geri bırakılması, konuyla ilgili resmi merciler ve gönüllü veterinerlerle işbirliğine gidilmesi, belediyeye ait barınak yapılana kadar, Hayvanları Koruma Derneği’ne ait barınağın iyileştirilmesi gibi konular ele alındı.

Harmancı: “sokak hayvanları için el ele vermeliyiz”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediye bünyesinde uluslararası standartlara uygun yeni bir barınağın Lefkoşa'ya kazandırılması ve sıcak yaz günlerinin gelmesiyle park ve sokaklara suluk konulması gibi sokak hayvanlarına yönelik işbirliği ve çalışmaların başladığını ifade etti.

“Hayvan Dostu bir Lefkoşa” yaratmak için fikir alışverişi ve dayanışma içinde olmanın gerekliliğine değinen Harmancı, sokak hayvanlarına yönelik ilgili aktivist çevreler ve örgütler ile işbirliği içinde çalışmaların katılımcı ve demokratik bir zeminde devam edeceğini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA