SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 4. GÜNÜNDE
Hükümetin “bulaş riskini azaltmak” amacıyla aldığı tam sokağa çıkma yasağı, 4. gününde… Tam sokağa çıkma yasağı 15 Şubat’a kadar devam edecek.

08 Şubat 2021 Pazartesi 11:59
Hükümetin “bulaş riskini azaltmak” amacıyla aldığı tam sokağa çıkma yasağı, 4. gününde… Tam sokağa çıkma yasağı 15 Şubat’a kadar devam edecek.
Yasak kapsamında elzem faaliyetler dışındaki tüm çalışmalar durduruldu. Dün ise eczane ve fırınlar dışındaki tüm sektörler kapalıydı.
Kapanma döneminde ilçeler arası giriş çıkışlar da durduruldu. İlçeler arası görev yapan polis mensupları, sağlık çalışanları, ita amirleri tarafından görevlendirilmiş kamu görevlileri, sarı basın kartı sahibi ve/veya basın çalışanları, itfaiye çalışanları ve sivil havacılık hizmetleri görevlerine devam ediyor.
Kararlara göre, benzin istasyonu, manav, kasap/balıkçı, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet veren işletmeler 09.00-17.00 saatleri arasında açık kalabilecek. Marketlerde cafe, restoran, çocuk oyun alanları kapalı olacak. Fırınlar üretime ve satışa açık olacak. Profesyonel balıkçılar çalışmalarına devam edebilecek.
Cenaze törenleri sadece birinci derece yakınlarının katılımıyla yapılacak.
Kararlara göre, 15 Şubat’a kadar açık olan yerler ve devam edecek hizmetler şunlar:
“Marketler, eczaneler, ecza depoları, medikal malzeme satıcıları, maske ve dezenfektan üreticileri, fırınlar, kasaplar, petrol istasyonları, un fabrikaları, su fabrikaları, meşrubat üreticileri, süt ve süt ürünlerini işleyen kuruluşlar, tüp gaz dolum ve dağıtım kuruluşları, özel güvenlik hizmetleri, internet servis sağlayıcılar, ithalatın ve ihracatın devamını sağlayan hizmetleri verecek kuruluşlar, tedarikçiler, tarımsal ve hayvansal faaliyetler yürüten kuruluşlar, veterinerler, yem satıcıları, çiftçiler, seracılar, sebze toptancıları, hayvancılar, özel klinikler, özel laboratuvarlar, özel hastaneler, özel medya kuruluşları, özel üniversitelerin yurt hizmetleri, GSM ve iletişim hizmeti veren kuruluşlar ve internet servis operatörleri, narenciye kesim ve paketleme ekipleri”
ECZANELER 08.00-15.30 SAATLERİ ARASINDA DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞACAK
Eczacılar Birliği’nin önerileri doğrultusunda nüfusun kalabalık olduğu Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa ilçe merkezlerinde bulunan toplam eczaneler iki gruba ayrılarak 08.00-15.30 saatleri arasında dönüşümlü olarak çalışacak.
Üç ilçe merkezi dışında kalan bölgelerde faaliyet gösteren eczaneler normal çalışmalarına devam edecek. Ayrıca tüm ilçelerde saat 15.30’dan sonra hizmet verecek nöbetçi eczane sayısı Eczacılar Birliği tarafından düzenlenecek. Ecza depoları ise saat 11.00-15.00 arasında hizmet verebilecek.
HİZMETE DEVAM EDECEK KURUMLAR
Kapanma döneminde Sağlık Bakanlığı ve sağlık personeli, Maliye Bakanlığı ve çalışması elzem görülen personeli, polis, İtfaiye, belediye, Sivil Savunma, ilçe emniyet kurulları, gümrük, Merkezi Cezaevi, BRTK, TAK, TÜK, KIB-TEK, Süt Kurumu, kamu üniversitelerinin elzem bölümleri, bakanlık, bakanlıklara bağlı daire ve kurumlarda acil hizmetler için görevlendirilecek personel çalışacak.
Hava ve deniz limanlarında tüm hizmetlerin aksamaması amacıyla minimum personelle çalışılacak.
ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İLÇE EMNİYET KURULLARINDAN İZİN ALACAK
Açık olan özel sektörlerde çalışacak personel işveren tarafından belirlenecek. İşveren tarafından belirlenen çalışan listeleri İlçe Emniyet Kurulları tarafından onaylanacak.
Çalışanlar, işverenlerinin kendilerine vereceği, ilçe emniyet kurullarından onaylı görev belgelerini yanlarında kimlikleri ile birlikte taşımak zorunda.
İLÇELER ARASI GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK
15 Şubat’a kadar devam edecek kapanma döneminde ilçeler arası giriş çıkışlar da durduruldu.
İlçeler arası görev yapan polis mensupları, sağlık çalışanları, ita amirleri tarafından görevlendirilmiş kamu görevlileri, sarı basın kartı sahibi ve/veya basın çalışanları, itfaiye çalışanları ve sivil havacılık hizmetleri görevlerine devam edecek.
İlçe emniyet kurulları tarafından izinlendirilmiş özel sektör çalışanları da ilçeler arası görevlerine devam edebilecek.
EN YAKIN MARKETE GİDİLECEK
Kişiler, kapanma döneminde elzem ihtiyaçlarını ikametlerine en yakın işletmelerden karşılamak zorunda. Bu kurala uymayanlar sokağa çıkma yasağını ihlal etmiş sayılacaklar ve haklarında cezai işlem uygulanacak.
Elzem ihtiyaçlar için açık olan iş yerlerinde girişlerde ateş ölçümü yapılması, sosyal mesafe kuralına uyulması, bu iş yerlerine metrekare ölçüsünde sosyal mesafeyi koruyacak şekilde düzen alınması, hijyen ve dezenfekte koşullarının hem işyerinin içinde hem de giriş ve çıkışlarda uygulanması zorunlu.
OKULLAR 17 ŞUBAT’A KADAR ONLINE
Devlet ve özel okullarda, tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimde yüz yüze eğitimler 17 Şubat’a kadar online.
Dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de aynı şekilde sürdürülecek. Özel eğitim merkezlerinde de hizmetler durduruldu.
Açık kalacak sektörlerde hizmetlerin aksamaması için isteğe bağlı olarak kreşler açık olabilecek.
Türk tankları Perşembe günü bölgeden ayrıldıCyprus Mail'in edindiği bilgiye göre, Larnaka ve Gazimağusa arasında yer alan Pergama köyü yakınlarında sıralanmış Türk tankları Perşembe günü bölgeden ayrıldı.16 Nisan 2026 Perşembe 16:45KIBRIS
2 buçuk metre yükseklikten düştü, yoğun bakımdaLapta’da yaklaşık 2,5 metre yükseklikten merdiven basamaklarına düşerek yaralanan Volkan Taçkın (E-37) yoğun bakımda müşahede altına alındı.16 Nisan 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
Taşkınköy’de tüpten sızan gaz yangına neden olduTaşkınköy’de bir evin bahçesinde piknik tüpü üzerinde yemek yapıldığı sırada çıkan yangında, tüp ile ahşap dolap zarar gördü.16 Nisan 2026 Perşembe 13:48LEFKOŞA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Lefkoşa’da kortejle başladıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini hatırlattı, “Bu ülkede yaşamaktan, Kıbrıslı Türk olmaktan gurur duyun. Biliniz ki bu ülke de, bu topraklar da sizindir” ifadelerini kullandı.16 Nisan 2026 Perşembe 13:47KIBRIS
Gökhan Naim cinayetinde Ali Hassan Gahzla’ya 20 yıl hapis13 Mart 2019 tarihinde silahlı saldırı sonucu Gesfi Döviz Bürosu’nun sahibi Gökhan Naim’in öldürüp, tasarrufundaki yüklü miktardaki paranın çalınması olayında cinayet sanıkları arasında yer alan Ali Hassan Gahzla hakkındaki dava dün karara bağlandı.16 Nisan 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Erhürman, Antalya Diplomasi Forumu’na katılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye gidiyor.16 Nisan 2026 Perşembe 13:44KIBRIS
Arıklı: Her ay açık veren bir ekonomide CTP gelse ne yapacak? 6 ay içerisinde görevden kaçacaklar!Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ekonomik tablo üzerinden CTP’yi eleştirerek, olası bir iktidarda finansman sorununu nasıl çözeceklerini sorgulayarak, “Her ay açık veren bir ekonomide CTP gelse ne yapacak?” sorusunu yöneltti.16 Nisan 2026 Perşembe 11:51KIBRIS
Erhürman: Hellim ticareti için kritik eşik aşıldıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hellimin Yeşil Hat üzerinden ticaretine ilişkin sürecin hızlandırılması yönünde önemli bir gelişme yaşandığını açıkladı.16 Nisan 2026 Perşembe 11:51KIBRIS
Okul saldırısının planı bilgisayardan çıktı!Kahramanmaraş'taki okul saldırısını gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin, eylemini 11 Nisan'da plandığı anlaşıldı. Savcılık, Mersinli'nin telefon ve bilgisayar kayıtlarını inceliyor.16 Nisan 2026 Perşembe 11:43TÜRKİYE
Girne’de araçta 50 gram uyuşturucu ele geçirildiGirne’de trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetim sırasında bir araçta uyuşturucu madde ele geçirildi, bir kişi tutuklandı.16 Nisan 2026 Perşembe 11:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.