18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

ŞOK İSTİFA GÜNDEMDE!

Şok istifa gündemde!

18 Eylül 2014 Perşembe 16:34

50 Milyon TL dolayında borcu olan Lefke Belediyesi’nde, eski yönetim tarafından yazılan 5 Milyon TL dolayında ileri tarihli çeklerin piyasada bulunması Lefke Belediyesi'nde yeni bir krizi beraberinde getirdi. Sorunları çözmek için yoğun şekilde çalışan Lefke Belediyesi’nin yeni başkanı Aziz Kaya'nın, hem partisinden, hem de belediye başkanlığından istifa etmesi gündeme geldi.

 

Rana SARRO

 

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'nın, belediyede yaşanan sorunlar ve hükümetin kendisine destek çıkmaması nedeni ile istifayı gündemine aldığı öğrenildi. Belediye Başkanlığı görevine yaklaşık iki ay önce gelen Aziz Kaya'nın belediye başkanlığından da istifa edebileceği ifade ediliyor. Belediyenin 50 Milyon TL dolayında borcu olması ve eski yönetim tarafından yazılan 5 Milyon TL dolayındaki ileri tarihli çeklerin piyasada bulunması nedeni ile Lefke Belediyesi'nde mali sorunlarla boğuşan Aziz Kaya'nın konuyla ilgili olarak Detay’a açıklamalarda bulundu. Kaya, partisi CTP- BG'yi suçladı ve hükümetin sorunlarını çözmek için çalışma yapmadığını kaydetti.

"ÇEVREM TARAFINDAN İSTİFAM KONUŞULUYOR"

Borç yükü altında bulunan Belediye'nin devlet katkısının borçlara aktarıldığı ve mali sıkıntılarla ayağa kaldırılmaya çalışılan belediyenin, bu katkıyı alamadığını anlatan Başkan Kaya, bu sorunu çözmek için hükümetin iki aydır girişimde bulunmadığını belirtti.

Bu nedenle hükümetin büyük ortağı olan CTP-BG'den istifasının, yakın çevresi ve yol arkadaşları tarafından dillendirilmeye başlandığını kaydeden Kaya bu yönde kendisine ısrarların olduğunu, dolayısıyla böyle bir düşüncesinin bulunduğunu söyledi.

"HÜKÜMET ÇÖZME GİRİİŞMİNDE BULUNMADI"

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, hükümetin sorunu çözme girişiminde bulunmadığını, bu nedenle mali sorunların yaşandığı belediyeden de istifasının söz konusu olduğunu doğruladı.

Buna karşın, ciddi sorunlar yaşadığı belediyeden istifa etmesinin, kendisini o göreve layık gören bölge halkına saygısızlık olacağı düşüncesinde olduğunu da kaydeden Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

" Belediye'de yaşadığımız ciddi sorunları, hükümet çözemedi. Yardımcı olmadılar ya da olamadılar. Belediye Başkanlığı ile ilgili öyle bir şey olamaz. Çünkü bölge insanı arkamızda durdu, bizi destekledi. Dolayısıyla insanımıza saygı duymak zorundayız.

 

"İNKAR ETMENİN GEREĞİ YOK"

Partiden ise doğrusu bize yakın çevrelerden istifamın gerekliliği savunuluyor. Bunu inkar etmenin gereği de yok. Maliye Bakanlığı ile ilgili sorunlar var. Geçmişten kalma bağlantılar var onların çözülmesi gerekirdi. Mali sistemimizi bankaya bağladılar. Paramıza zoraki el kondu. Devlet katkısını henüz alabilmiş değiliz. 1 Milyon 15 Bin TL kasamıza girmiş olması gerekirdi. Fakat belediye borçları nedeniyle bankalara aktarılan devlet katkısından bir kuruş alamadık. Devlet yeterli girişimde bulunmadı. Bu sorun 2 buçuk ay oldu çözülemedi. İstifa konuşulur. Bir takım arkadaşlar bunu konuşur. Bu arkadaşlar tabi ki bize destek olan ve seçimde yanımızda duran kişilerdir. Ancak şuan için istifa noktasında değiliz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA