20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

SİYASİ RANTIN MAĞDURU YİNE GENÇLER OLDU

Siyasi rantın mağduru yine gençler oldu

23 Mart 2014 Pazar 14:01

Gençler bir kez daha siyasi rantın mağduru oldu. 2012 yılında Ulusal Birlik Parisi’nin İskele bölgesinde gençlere dağıttığı kırsal kesim arsaları beraberinde farklı sorunları getirdi. Seçimlerde de konu seçim malzemesi olarak kullanılırken arazilerin dağıtılmasından yaklaşık 2 yıl sonra bile gençler kendilerine verildiği söylenen arazilere ev yapımına başlayamıyor.

Törenle verildi

İskele Sınırüstü bölgesinde bulunan sosyal konut arazileri 3 Ağustos 2012 tarihinde, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın organizasyonunda törenle gençlere dağıtıldı. Kurban kesimi ve konuşmaların da yapıldığı bu törenden sonra UBP yetkilileri seçim sürecinde de İskele’de Kırsal Kesim Arsası dağıttıklarıa vurgu yaptı.

Gençlere verilen araziler ÇED raporuna takıldı. Sınırüstü Kırsal Kesim Parselleme ve Spor Tesisleri Projesi kapsamında 317 kişiye verilen kırsal kesim arsaları hala beklemede.

İlk kez kez ÇED Raporu İstendi

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ilk kez devletin halka verdiği araziler ile ilgili Çevre Dairesinden ÇED raporu istendi. Bakanlığın ilgili dairelere gönderdiği yazıda ilgili tüm dairelerden ve İskele Belediyesi’nden olumlu görüş alınması halinde izin verilebileceği belirtildi.

Ödemeler Boşa mı gitti ?

İskele Sınırüstü bölgesinde bulunan sosyal konut arazileri için birçok genç 3000 sterlin ödeme yaptı. Hak sahipleri arasında yapılan ödemelerin boşa gittiği ile ilgili büyük bir panik yaşanıyor

Ev Yapılamıyor

İskeleli bazı gençlerin verilen arsalar üzerie inşaat başlatmak istedikleri ancak yasal prosedürlerden dolayı inşaat izni alamadıkları için inşaata başlayamadıkları belirtildi.

Teberrüken Uluçay’a Çağrı

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay’a da çağrıda bulunan gençler sorunun ortadan kalkması için bakanlığın girişim yapmasını istiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA