27 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

SİYASETTE SON TANGO

Siyasette Son Tango

14 Nisan 2014 Pazartesi 16:02

UBP Kurultayında yaşanan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Eski Başbakanlardan İrsen Küçük çekişmesi 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde de kendini gösterdi

 Eroğlu : “Seninle Seçimlerde Görüşeceğiz Halil Bey”

UBP ile DP/UG arasında yapılan yerel seçim ittifağının İskele Belediye Başkanlığı nedeni ile ciddi sıkıntılar yaşadığı kaydedildi.

UBP İskele’de Delegeye Gitmedi

UBP’nin İskele’de delegeye gitmemesi ile başlayan süreç hızla devam ediyor. UBP’den İskele Belediye Başkanlığına aday adayı olan Hasan Sadıkoğlu’nun Belediye başkanı adayı gösterilmemesi, UBP İskele delegelerinin imza toplayıp “aday belirlerken delegeye sorun” demesinden sonra, UBP yetkili organlarının mevcut Belediye başkanı Halil Orun’u aday göstermesi ile kriz doruk noktaya ulaşmıştı.

 

Çekişme UBP Kurultayından beri devam ediyor

UBP içerisindeki esas sıkıntının tarafların daha önce yaşanan UBP kurultayında aldıkları pozisyonları ile gilgili olduğu biliniyor. İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ile İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu UBP Kurultayında eski Başbakan İrsen Küçük’ün yanında dururken, Hasan Sadıkoğlu ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun işaret ettiği aday Dr. Ahmet Kaşif’in yanında durmuşları.

 

Eroğlu: “Seçimde Görüşeceğiz Halil Bey”

Geçtiğimiz yıl UBP’nin kurultay sürecinin olduğu dönemde, İskele’de yapılan bir düğünde, nikah memuru olan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ile nikah şahidi olan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu arasında geçen diyalog bugün İskele’de halen konuşuluyor. UBP’de İskele’de gerginlik yaşanmasının gün yüzüne çıktığı düğün töreninde, Halil Orun ve Derviş Eroğlu arasındaki gerginliğin, Cumhurbaşkanı tarafından  “Seçimde Görüşeceğiz Halil Bey” şeklinde Halil İbrahim Orun’a uyarında bulunduğu öğrenilmişti.

DP/UG Alanlı’yı aday açıkladı

İskele bölgesinde, siyasetteki çekişmeler DP/UG’nin İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’yı İskele Belediye Başkan adayı olarak açıklaması ile doruk noktasına ulaştı. Alanlı’nın adaylığının arkasında DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun da DP/UG İskele Milletvekili Hüseyin Alanlı’nın adaylığına yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. Eroğlu, Alanlı’nın İskele’de Belediye Başkanlığını kazanmaya en yakın aday olduğunu düşünmesi bu kararında etkili olduğu kaydedildi.

 

Çavuşoğlu’ndan Alanlı’nın adaylığına tepki

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun DP/UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’nın adaylığına verdiği tepki ise Alanlı’nın seçimde iddialı olduğu ve seçim sonucunda İskele’de bir tasfiye sürecinin başlayabileceği şeklinde yorumlandı.

 

Önce Küçük, sıradaki Orun mu?

Eski Başbakan ve  UBP eski Genel Başkanı İrsen Küçük’ün seçim kaybetmesi le başlayan UBP’deki süreç İskele Belediye seçimlerinde büyük bir hesaplaşmanın olacağını belirtiyor. Dr.Derviş Eroğlu’nun UBP içerisindeki en büyük muhalifi olarak bilinen Tahsin Ertuğruloğlu ile yaşadığı çekişmede Halil Orun, Ertuğruloğlu’nun yanında saf tutmuş ve bu Eroğlu ile Orun’un arasını açmıştı. Siyasi kulislerde Eroğlu’nun İrsen Küçük’ten sonra Halil Orun’u da kara listesine aldığı yorumları yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA