26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

SİYASETTE HAREKETLİ HAFTA SONU

Siyasette hareketli hafta sonu

24 Mart 2014 Pazartesi 13:04

UBP ile  DP/UG ittifakı İskele’ye takıldı

UBP ile DP/UG Genel Başkanları’nın geçtiğimiz hafta sonu, Belediye Başkanlarını birlikte düzenleyecekleri bir ortak basın toplantısı ile açıklaması beklenirken, ortak açıklama bir türlü yapılamadı. Sürecin uzaması, UBP ile DP/UG ittifakında çatlak olduğu yorumlarına yol açtı. Özellikle İskele Belediye Başkanlığı yüzünden ittifakın çatlama olasılığı bulunuyor. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, mevcut Belediye Başkanları ile yola devam etmek isterken, İskele’de 20 yıldır Belediye Başkan’ı olan Halil İbrahim Orun’un, ittifakının adayı olmasını istiyor. UBP İskele Örgütleri ise bu talebe kazan kaldırmış durumda. UBP’nin 16 İskele Örgütü Belediye Başkanı belirleme sürecinde delegeye gidilmesini talep ederken, UBP’deki bir diğer aday, Hasan Sadıkoğlu’nun (delegeye gidilmeden adayın açıklanması durumunda) bağımsız olarak İskele Belediye Başkanlığına aday olabileceği gözlemleniyor.

Diğer yandan ise DP-UG örgütlerinin Ağıllar Örgüt Başkanı dışında tümü, İskele Belediye Başkanlığına DP/UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’nın aday çıkarılması için Genel Merkeze baskı yapıyor. DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın İskele ziyaretinde konunun örgütler ile sert tartışmalarla yeniden gündeme geldiği öğrenildi.

İskele’de Anket Savaşları

İskele’de özellikle DP/UG ile UBP’nin neredeyse her hafta anket yaptırtarak aday tespit sürecini hızlandırmaya çalıştırdıkları ancak anketlerin de artık İskeleliler arasında itibar görmez hale geldiği belirtiliyor. Son yapılan ankette İskelelilere Halil İbrahim Orun, Hasan Sadıkoğlu, Hüseyin Avkıran Alanlı, Ahmet Cennetoğlu ile  Mehmet Erülkü isimleri soruldu.

Foto: Alanli, Halil, Hasan

CTP/BG ile TDP İşbirliği Lefkoşa’da Kilitlendi

CTP/BG ile TDP yerel seçim işbirliği ise Lefkoşa’da kilitlendi. Yaklaşık 15 gün önce, Genel Sekreterler seviyesinde, Lefkoşa’da bir restoranda bir araya gelen CTP/BG ile TDP yetkilileri yerel seçim için zemin yokladılar. Seçim sürecinde soldaki ittifak arayışı, Lefkoşa Belediye Başkanlığı noktasında duvara tosladı.

TDP’nin gayri resmi yollardan, CTP’ye yakın birileri aracılığı ile yeni bir teklif yaptığı CTP/BG’nin bu teklif karşılığında ise yeniden süreci değerlendirdiği öğrenildi. CTP’nin b son gelişmeler ışığında ne yapacağı ise merakla bekleniyor.

TDP’nin gayri resmi yollardan CTP/BG’ye ilettiği teklifinde, İskele, Mehmetçik, Beyarmudu ve Serdarlı’da TDP adaylarına destek isterken, diğer kentlerde CTP-BG’li adayların desteklenebileceği öğrenildi. TDP, CTP/BG’ye ilettiği teklifinde ayrıca Lefkoşa’da mevcut Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu destekleme şartını, Belediye Meclis üyelerinin TDP listesi altında ortak çıkarılmasına bağladığı ifade ediliyor.

CTP-BG’nin bu teklife kayıtsız kalamayacağını belirten siyasi gözlemciler, Perşembe akşamı yapılan CTP/BG PM toplantısında sadece 2 bölgede Belediye Başkan adayının açıklanması ile CTP/BG üst yönetiminin işbirliği sürecini denemek istediği şeklinde yorumlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA