19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

"SİYASAL AMAÇLAR UĞRUNA İNSANLAR ÖLÜYOR, İNSANLIK ÖLÜYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı...

"Siyasal amaçlar uğruna insanlar ölüyor, insanlık ölüyor”

29 Haziran 2016 Çarşamba 15:08

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Özyiğit mesajında, terör saldırısında onlarca kişinin hayatlarını kaybetmesi yüzlerce kişinin de yaralanması nedeniyle Türkiye halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

"SİYASAL AMAÇLAR UĞRUNA İNSANLAR ÖLÜYOR, İNSANLIK ÖLÜYOR”

Nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü terör eylemine karşı oldukları ve yaşananların insanlık adına utanç verici olduğunu ifade eden Özyiğit, "Hiçbir ülke bu tür olayları hak etmiyor. Siyasal amaçlar uğruna insanlar ölüyor, insanlık ölüyor” dedi.

Terörü lanetlemelerine rağmen bunun işe yaramayıp tekrar yaşanmaya devam ettiğini belirten Özyiğit, önemli olanın; terörü durduracak, ortadan kaldıracak adım ve kararların alınması olduğunu kaydetti.

Küreselleşen dünyada emperyalist güçler ve onların yarattığı karanlık odakların da küreselleşme eğilimi gösterdiğini belirten Özyiğit, şiddeti örgütleyen ve yönlendiren bu odakların kendi çıkarlarına uygun kaos yaratmakta olduklarına dikkat çekti.

Terörün; Türkiye, Ortadoğu, Fransa ve Brüksel dahil birçok ülkede ortaya çıkabildiğine işaret eden Özyiğit, bu evrensel sorun karşısında yapılması gerekenin evrensel nitelikte olması gerektiğine vurgu yaptı.

Hiçbir siyasal hedef ve hırsın tek bir insan hayatından daha değerli olmadığını ifade eden  Özyiğit, masum insanların ölümüne neden olan olayların biran önce sonlanması için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti..

Özyiğit, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA