SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bütçesini görüşüp oyladı.

22 Kasım 2018 Perşembe 14:40
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bütçesini görüşüp oyladı.
Bütçe oy birliğiyle kabul edildi.
GÜR
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Maliye Şube Müdürü Melih Gür yaptığı açılış konuşmasında, kurumdaki personel eksikliğine işaret etti.
Bütçe yasası uyarınca, istihdam için emekli olanlar üzerinden hesaplama yapıldığına işaret eden Gür, emekli olanlar ibaresinin ayrılanlar ibaresiyle değiştirilmesini talep etti.
Gür, Lefke Bölge Müdürlüğü için gerekli bütçeye de işaret etti.
Gür, yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması için bütçe desteğine ihtiyaç olduğunu anlattı.
OĞUZ
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, Sivil Savunma personelinin mutsuz ve umutsuz olduğunu söyledi.
Personelin özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunların çözülmesini isteyen Oğuz, doğal afet olduğunda hesap sorulan, deprem ve sel gibi olaylarda kurtarma çalışması yürüten personele risk ödeneği verilmesi gerektiğini söyledi.
Oğuz, kurumun arama kurtarma konusunda son teknolojiyi takip etmesinin önemine işaret etti.
Sığınak Fonu konusundaki durumun ne olduğunu soran Oğuz, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na gerekli fonların aktarılmasını istedi.
GÜNDÜZ
UBP Milletvekili Menteş Gündüz, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın çağın koşullarına uygun şekilde arama çalışmaları yapabilmesinin önemine değindi.
Gündüz, arama kurtarma konusunda son teknoloji uygulamalardan bahsetti.
Gündüz, kendi canını tehlikeye atan Sivil Savunma Teşkilatı personeline risk ödeneği verilmesi gerektiğini söyledi.
Menteş Gündüz, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personelinin çok önemli bir görev yerine getirdiğini anlattı.
BÜYÜKOĞLU
Halkın Partisi Milletvekili Hasan Büyükoğlu da Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeline hak ettikleri özlük haklarının verilmesi gerektiğini belirtti.
Büyükoğlu Lefke’ye bölge müdürlüğü kurulması için gerekli adımların atılması gerektiğini de söyledi.
TAÇOY
UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personelinin çok zor şartlar altında çalıştığını ifade etti.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın ne şartlarda eğitim yaptığını görmenin önemli olduğunu dile getiren Taçoy, milletvekillerinin bu çalışmaları izlemeye davet edilmesi gerektiğini söyledi.
Hasan Taçoy, bunun hem Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işleyişini görmek hem de burada çalışan personeli motive etmek açısından önemli olduğunu anlattı.
AKANSOY
CTP Milletvekili Asım Akansoy, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın başarılı bir kurum olduğunu belirtti.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından atandığını dile getiren Akansoy, KKTC’nin, TC’nin her türlü anlamdaki kapasitesinden yararlanmak ve örnek almak durumunda olduğunu belirtti.
“Öte yandan bu iş bu şekliyle sürdürülebilir değildir” diyen Akansoy bunun GKK ve diğer kurumlar babında da geçerli olduğunu söyledi.
Akansoy, bunu TC ile iş birliği yapmamak anlamında söylemediğini belirterek “Kendi kurumlarımıza kendi başkanlarımızı atayabilmeliyiz” dedi.
Bunun demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Akansoy, “Bazı şeyleri değişmenin zamanı gelmiştir” dedi.
AMCAOĞLU
UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu da Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bütçesinin tamamının TC kaynaklarıyla sağlandığını söyleyerek, KKTC kendi finansal imkanlarıyla ayakta duracak noktaya geldiğinde Akansoy’un söylediği gibi ülke içinden idarecilerin atanabileceğini kaydetti.
Amcaoğlu, başka kadrolara geçen personel yerine personel alınması konusunda gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.
ATUN
UBP Milletvekili Sunat Atun ise UBP olarak Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bütçesine oylarının olumlu olacağını belirtti.
GÜR
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Maliye Şube Müdürü Melih Gür bütçe açısından ek ödenek için gerekli rakamın bütçeye yansıtıldığını, ihtiyaç olanın yasal değişiklik olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından bütçe oylandı ve 27 milyon TL olarak oy birliğiyle onaylandı.
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.