SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI-2018 BAŞLADI
Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı- 2018 Seçkin Gözlemci Günü bugün Lefke’ye bağlı Gemikonağı’nda saat 15.00’te icra edilecek.

31 Ekim 2018 Çarşamba 13:55
Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2018 dün başladı.
Başbakanlık Müsteşarı, Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Komitesi Başkanı Hasan Alicik, tatbikat kapsamında birçok senaryo ve bunlara müdahale olacağını kaydederek, “Esas amacımız, bu gibi durumlarda devletin tüm unsurlarının koordineli şekilde hareket edebilmesini sağlamak” dedi.
Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı- 2018 Seçkin Gözlemci Günü yarın Lefke’ye bağlı Gemikonağı’nda saat 15.00’te icra edilecek.
Bugün başlayan tatbikat uyarınca, ülkede bugün saat 09.28’te, Gemikonağı’nın 24 kilometre kuzeyinde, denizin 5 kilometre altında deprem meydana geldi. Tüm ülkede hissedilen deprem Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde oldu ve 45 saniye sürdü.
Tatbikat senaryosu gereği, depremin meydana gelmesinin hemen ardında, bugün saat 09.30 itibarıyla KKTC genelinde eş zamanlı olarak 30 saniye süreyle ikaz sirenleri çaldı.
İlçelerde, ilçe kriz yönetimleri oluşturuldu. Başbakanlıkta, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplantı. Komitenin Başkanlığını yapan Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik, tatbikata yönelik basına açıklaması yaptı. Komite üyelerinin yanı sıra Türkiye’den gelen yetkililer de basın açıklamasında hazır bulundu.
Alicik, tatbikatın amacını, “Afet acil durum yönetimi sistemi içinde yer alan tüm kurum ve kuruluşların hazırlık seviyesini denemek”, “bu gibi hallerde işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmek”, “Afet ve Acil Durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak”, “bakanlık, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve yardımlaşmayı artırarak tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak” olarak aktardı.
Alicik, tatbikat kapsamında birçok senaryo ve bunlara müdahale olacağını kaydederek, “Esas amacımız, bu gibi durumlarda devletin tüm unsurlarının koordineli şekilde hareket edebilmesini sağlamak” dedi.
KOMİTENİN ÇALIŞMALARI…
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi’nin bugünkü çalışmasını da paylaşan Alicik, şunları kaydetti:
“Ülke çapında merkezi anons sistemi vasıtasıyla duyurular yapılarak, halk bilgilendirildi. Bilgilendirme gün içerisinde devam edecek.
Tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlar afet acil durumlarında görevli personeli göreve çağırdı. Arama kurtarma çalışmalarına yönelik iş araç ve gereçleri süratle kontrol edilerek olay bölgesinde kurulan saha operasyon ve koordinasyon merkezine gönderildi.
Halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar ivedilikle başladı.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) hava unsurları helikopterlerle keşif uçuşu yaparak Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetim Komitesi’ni bilgilendirdi.
GKK Komutanlığı AFAD Planı çerçevesinde kullanılması planlanan personel, araç ve malzeme hazır durumda bekletiliyor.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ulusal ekiplerin toplanma merkezini, saha operasyon ve koordinasyon merkezini, afetten etkilenen halkın barındırılmasına yönelik kabul merkezini ve ihtiyaç duyulacak iletişim merkeziyle diğer mobil merkezleri Gemikonağı’na kurdu. İhbarların yoğunlaştığı alanlarda insansız hava aracı kullanarak durum tespit yapıldı. Tespitler gün içinde de devam edecek.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Radyo Müdürlüğü’nün Afet Radyosu olarak devreye girdi.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ilçe muhabirleri devreye kondu. Bölgelerden gelen haberler derleniyor. Halk, Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Komitesi ve ilçe kriz yönetim merkezi yetkilileri ile de koordine ederek bilgilendiriliyor.
Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’ne deprem istasyonlarından elde edilen verileri ivedilikle Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Komitesi’ne iletmesi konusunda direktif verildi.
Halk, depremden hasar gören binalara girmeme, arama kurtarma ekiplerine yardımcı olma, yolları trafiğe açık tutma, ihbarları ilçe kriz merkezlerine yapma, dedikodu ve şayialara itibar etmeme gibi konularında uyarıldı. Uyarılar sürecek.”
SEÇKİN GÖZLEMCİ GÜNÜ YARIN
Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı- 2018 Seçkin Gözlemci Günü yarın Lefke’ye bağlı Gemikonağı’nda saat 15.00’te icra edilecek.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.