28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

SIVI DİYETİ

Sıvı Diyeti

23 Temmuz 2013 Salı 09:07

sivi-diyetiKadınların hem formlarını koruyabilmek hem de sağlıklarına sahip çıkabilmek için faydalanabilecekleri pek çok diyet mevcut. Bunlardan kimisi direkt olarak kilo vermeye yönelik olurken kimisi de sağlığı korumak ve genç kalmak için uygulanıyor. Bugün sizlere bahsetmeyi planladığımız sıvı diyeti de detoks etkisi sayesinde sağlığınızı ve gençliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz diyetler arasında yer alıyor. Sıvı diyeti nasıl yapılır diyenler için elbette biraz daha detaya girmemiz gerekiyor ve yaparken bir yandan da zararlı etkilere sebep vermemek gerekiyor.

Temel olarak bol sıvı tüketimi ve bol sulu meyveler ile yemeklerin alınmasından oluşan sıvı diyetleri, vücutta biriken zararlı maddelerin bir an önce atılabilmesi ve katı gıdaların sindirimi zorlaştırıcı etkisinden kurtulabilmek için yapılıyorlar. Ancak bazen işin ucunu kaçırarak çok uzun sürelerle bu diyetleri uygulayanlar var ve kesinlikle bu yöntemi takip etmenizi önermiyoruz.

Zira kısa vadede vücut temizliğine imkan veren ve aynı zamanda fazla kalori alımını durduran sıvı diyeti, uzun vadede ihtiyaç duyduğunuz pek çok besin maddesinin eksikliğini yaşamanıza neden olacaktır ve diğer yandan da sindirim sisteminizin çalışmamaktan kaynaklanan sorunlara sahip olmasına vesile olacaktır. Bu nedenle on günden daha uzun süren sıvı diyetleri yapmamanızı ve bu konuda kendinize iyi bir sınır çizmeniz çok önemli.

Sıvı diyetini gerçekleştirirken kullanabileceğiniz besinler arasında özellikle karpuz ve kavun, tüm yeşil sebzeler, portakal, bol sulu lahana yahut tavuk çorbaları yer almaktadır. Temel olarak anlayabileceğiniz gibi bol sulu meyve, sebze ve çorbalar bu konuda büyük önem taşıyor. Diyette maalesef katı besin tüketimine pek izin verilmediği için büyük sıkıntı yaşamanız mevcut ve bu nedenle bir hastalığınız varsa kesinlikle  ve öncelikle uzman hekiminize danışmalısınız.

Sabahlarınızı çorba ve yanında kepek ekmeği ile açabilir, öğle vakitlerinde salata, yoğurt ve tavuk tüketebilir, akşamları ise balık ve salata ile diyetinizi yürütebilirsiniz. Öğünler arasında dilerseniz bol sulu meyveleri yiyebilir ve açlığınızı bastırabilirsiniz. Diyetiniz sırasında herhangi bir şekilde alkol, sigara ve benzeri ürünleri tüketmeyeceğinizi elbette belirtmemize gerek yok. Sık sık taze meyve suyu içecek olanların sıkılan meyveleri en geç yarım saat içerisinde tüketmeleri besin değerlerinin kaybolmamasını sağlayacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA