28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

SİNEMACI LİSA'NIN İSTEĞİ: ÇİÇEK BIRAKMAYIN AYAKKABIMI KOYUN

“Benim için çiçek koymayın. Bir daha giyemeyeceğim kahverengi ayakkabımı bırakın. Dağın tepesinde zıpladığım resimlerimi bırakın.”

Sinemacı Lisa'nın isteği: Çiçek bırakmayın ayakkabımı koyun

06 Haziran 2016 Pazartesi 09:34

HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlayan bombada iki bacağını kaybeden ve yurtdışında olduğu için dün olay yerinde düzenlenen anmaya katılamayan dansçı Lisa Çalan, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Benim için çiçek koymayın. Bir daha giyemeyeceğim kahverengi ayakkabımı bırakın. Dağın tepesinde zıpladığım resimlerimi bırakın.” Dün Lisa’nın isteği yerine getirildi.

HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda geçen yıl düzenlediği mitingde patlayan bombalar ile yaşamlarını yitirenler, aynı yerde yapılan toplantıyla anıldı.

Patlamada birlikte iki bacağını kaybeden ve anma etkinliğine yurt dışında olduğu için katılamayan

dansçı Lise Çalan’ın isteği üzerine patlamanın olduğu noktaya karanfil yerine ayakkabıları ve havaya uçarken çekilen fotoğrafları bırakıldı.

Anmada konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, “Amed istasyon meydanında patlayan bombalar bugün içerisinden geçmiş olduğumuz süreci ortaya koyması açısından da son derece önemlidir” dedi. Patlamada Ali Türkmen, Ramazan Yıldız, Necati Kuru, Şeyhmus Koşan ve Civan Aslan ölmüş, 400’e yakın kişi yaralanmıştı.

cumhuriyet

lisa2_y20_say5_sb.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA