25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

ŞİLLURİS BM MÜLTECİ YÜKSEK KOMİSERİ TEMSİLCİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, Birleşmiş Milletlerin (BM) Kıbrıs’taki Mültecilerle ilgili Yüksek Komiserliği Temsilcisi Katja Saha’yla bir görüşme yaptığı belirtildi.

Şilluris BM Mülteci Yüksek Komiseri temsilcisiyle görüştü

19 Aralık 2018 Çarşamba 14:50

Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, Birleşmiş Milletlerin (BM) Kıbrıs’taki Mültecilerle ilgili Yüksek Komiserliği Temsilcisi Katja Saha’yla bir görüşme yaptığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre, görüşmede “son yıllarda Kıbrıs’a yönelik artan mülteci akını konusunda Türkiye’nin sorumluluğu olduğunu” ileri süren Şilluris, “Kıbrıs’ın mülteci sorununu anladığını, çünkü bunu 1974’teki Türk işgaliyle yaşadıklarını ve bunun nüfusun yaklaşık üçte birini yerinden ederek göçmen ettiğini” iddia etti.

Bugünkü duruma ve son yıllarda Güney Kıbrıs’a yönelik artışta olan mülteci akınına değinen Şilluris, Türkiye’nin taşıdığını ileri sürdüğü sorumluluğa işaret ederek, konuyla ilgili bilgilerin, bölgede faaliyette olan yasadışı insan ticareti şebekelerinin, komşu ülkeyi üs olarak kullandığını gösterdiğini ileri sürdü.

Gazete Şilluris’in BM’nin Mültecilerle ilgili Yüksek Komiserliği ofisinden “Türkiye’ye baskı yapılmasıyla, bu yasadışı olayın kısıtlanmasına ilişkin çabalara katkıda bulunmasını” istediğini de aktardı.

Gazete, Saha’nın ise konuşmasında, ofisinin özellikle Suriye krizine bağlı olarak meydana gelen mülteci sorunu konusunda Güney Kıbrıs’taki ilgili hükümet daireleriyle olan çok iyi işbirliğine değindiğini ekledi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA