19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

SİEMENS SAĞLIK ÇÖZÜMLERİ GİRNE’DE

Siemens Sağlık ve Girne Üniversitesi’nden Türkiye ve Yakın Çevrenin En Büyük Sağlık Donanım Projesi

Siemens Sağlık Çözümleri Girne’de

04 Temmuz 2016 Pazartesi 11:43

Türkiye’deki pek çok üniversite hastanesine ürün ve çözümleriyle hizmet veren Siemens Sağlık, şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni en gelişmiş sağlık teknolojileriyle donatıyor. Üstelik bu proje, Türkiye ve yakın çevredeki en büyük sağlık donanım projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

 

Görüntüleme teknolojilerinden laboratuvar diagnostiğine ve otomasyon sistemlerine kadar pek çok alanda sağlık kuruluşlarına ürün, çözüm ve teknolojiler sunan Siemens Sağlık, özel sektör ve devlet hastanelerinin yanı sıra üniversite hastanelerine de hizmet veriyor.

 

Siemens Sağlık’ın üniversite hastanelerine yönelik en yeni projelerinden biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde imza töreni yapılan proje kapsamında Siemens Sağlık, Girne Üniversitesi’ne MR, bilgisayarlı tomografi, ultrason, X-ray cihazları, anjiyografi cihazları gibi çok geniş bir kapsamda ürün temin edecek. Diğer bir deyişle, Girne Üniversitesi Hastanesi’nin tüm ileri teknoloji ürünü cihazları Siemens Sağlık imzası taşıyacak.

 

11 fakülte ve 3 yüksekokulda toplam 35 ayrı dalda eğitim veren Girne Üniversitesi bünyesindeki Dr. Suat Günsel Tıp Fakültesi Hastanesi 15 Kasım’da hizmete girecek.

 

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Tümer Garip, Siemens Sağlık ile imzalanan anlaşma hakkında şunları ifade etti: “Üniversitemizdeki Dr. Suat Günsel Hastanesi’nin son teknoloji ürünü tüm donanımı, Siemens Sağlık tarafından sağlanacak. Toplam 50 milyon TL değerindeki projenin ilk aşaması için imzalar atıldı. Bu projeyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sağlık alanında yepyeni bir teknoloji ve yeni umutlar kazandıracağımıza inanıyorum.”

 

Projenin imza törenine katılan Siemens Sağlık Türkiye Görüntüleme Ülke Lideri Enis Sonemel de bu projenin bir parçası olmaktan dolayı heyecan duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Dr. Suat Günsel Hastanesi’ndeki ileri teknoloji görüntüleme cihazlarının tamamını kuracak olmanın gururunu taşıyoruz. Türkiye de dahil olmak üzere yakın coğrafyadaki en büyük sağlık donanım projesi olan bu girişimle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu özelliklere sahip görüntüleme cihazları ilk kez kullanılacak. Bu da bizim için ayrıca bir gurur ve mutluluk vesilesi. Siemens Sağlık olarak, insan sağlığına hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA