23 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa22°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

SICAĞA DİKKAT!

Sıcağa dikkat!

08 Temmuz 2014 Salı 13:24

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte, aşırı sıcaklar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Güneş ve sıcağın etkisiyle rahatsızlanan vatandaşlar soluğu hastane ve eczanelerde alıyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, Hastane’nin Acil Servisi’ne son 1 ay içerisinde en fazla güneş çarpması ve sıcaklardan kaynaklanan nörolojik beyin rahatsızlıkları şikâyetleri ile başvurulduğunu belirtti.

Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay da, son günlerde alerjik, güneş reaksiyonları ve göz reaksiyonları ile karşılaşıldığı belirtti. Ebru Başay, antidepresan kullanımının çok fazla arttığını ve kullanım yaşının oldukça düştüğünü de belirtti.

Rana SARRO

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte, aşırı sıcaklar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Güneş ve sıcağın etkisiyle rahatsızlanan vatandaşlar soluğu hastane ve eczanelerde alıyor.

Yaz aylarına girilmesiyle, gençlerde güneş çarpması, yaşlılarda ise nörolojik beyin rahatsızlıkları görülüyor.Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne son 1 ay içerisinde, en fazla güneş çarpması ve beyin rahatsızlıkları şikâyetiyle başvuruldu.

Yaz aylarında en fazla rağbet edilen ilaçların ise, yine sıcaklardan kaynaklanan rahatsızlıklara karşı alınan ilaçlar olduğu belirtiliyor.

Son günlerde alerjik, güneş reaksiyonları ve göz reaksiyonları ile karşılaşıldığı belirtiliyor. Eczanelere, en fazla güneş sonrası kullanılan ilaç ve kremler ile sinek ve böcek sokmalarına karşı alerjik ilaçlar için rağbet olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, son dönemde antidepresan kullanımının da oldukça arttığı ve kullanım yaşı oranının da çok fazla düştüğü bildiriliyor.

Başhekim: Sıcak çarpması ve beyin rahatsızlıkları!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, Hastane’nin Acil Servisi’ne son 1 ay içerisinde en fazla güneş çarpması ve sıcaklardan kaynaklanan nörolojik beyin rahatsızlıkları şikâyetleri ile başvurulduğunu belirtti. Başhekim Ramadan Kamiloğlu, gençlerde güneş çarpması, yaşlılarda ise nörolojik beyin rahatsızlıklarının görüldüğünü belirtti. Kamiloğlu, günün en sıcak saatlerinde güneş altında kalınmaması ve sıcak ortamlardan uzak durulması uyarısında bulundu.

Eczacılar Birliği: Alerjik, güneş ve göz reaksiyonları!

Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay da, son günlerde alerjik, güneş reaksiyonları ve göz reaksiyonları ile karşılaşıldığı belirtti. Ebru Başay, eczanelerde en fazla satılan ilaçların ise, güneş sonrası ilaç ve kremler ile sinek ve böcek sokmalarına karşı alerjik ilaçlar olduğunu belirtti.

“Antidepresan kullanımı çok arttı!”

Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay, antidepresan kullanımının çok fazla arttığını da belirtti. Antidepresan kullanan kişi sayısının gittikçe arttığını belirten Başay, antidepresan kullanım yaşının da oldukça düştüğünü söyledi.

Ebru Başay, bunu hayat koşulları, işsizlik, belirsizlikler, ekonomik problemler, sosyal yapının tam olarak oluşmamasına bağladı. Antidepresan ilaçlara talebin çok fazla olduğunu belirten Başay; reçeteli satılan antidepresan çeşitlerinin yanı sıra reçetesiz satılan antidepresan ilaçların olduğu bilgisini de verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA