29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

SİBER YDÜ'DE: "İNSANİ YAKLAŞIMLARLA, ETİK ANLAYIŞ İÇERİSİNDE HİZMET EDİLMELİ”

Siber, YDÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuştu

Siber YDÜ'de: "İnsani yaklaşımlarla, etik anlayış içerisinde hizmet edilmeli”

23 Haziran 2016 Perşembe 10:38

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber, birçok meslekte olduğu gibi özellikle insan yaşamını yakından ilgilendiren Doktorluk mesleğinde de her zaman insani yaklaşımlarla, etik anlayış çerçevesinde hizmet edilmesi gerekliliğini vurguladı.

Başkan Siber, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniniyet töreni etkinliğine katıldı. YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan törende Siber'in yanısıra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bağımsız Milletvekilleri Hasan Taçoy ve Menteş Gündüz', Üniversite Yöneticileri,öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri de yer aldı.

Törende Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Siber, mezun olduktan sonra öğrencilerin bir rahatlama hissedebileceğini ancak bir hekim olarak aslında omuzlarında büyük bir yükü devraldıklarını söyledi.

Mezunların bu sorumluluk ve gösterecekleri çabayla iyi yerlere geleceğinden emin olduğunu vurgulayan Siber, hastaları mutlu edeceklerine inanç belirtti.

Tıbbın günümüzde bütün hastalıkları tedavi etmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Siber, sağlıkçıların hastaya yaklaşımı,sevgisi,saygısı ve etik kurallara bağlılığının hasta için her şeye bedel olduğuna dikkat çekti.

Siber, bir hastanın hekime sevgi ile teşekkürünün değerinin paha biçilmez olduğunu ifade etti.

Törende yer alan Sağlık Bakanı ve kendisinin de birer doktor olduğunu anımsatan Siber, ancak siyaset için doktor olunmaması gerektiğini vurgulayarak: "Elbetteki siyaset de vatandaşa bir hizmettir.Ama doktorluk bir meslektir.Siyaset geçicidir. Onun için mesleğinizin ve taşıdığınız bu diplomanın değerini iyi bileceğinize inanıyorum" dedi.a460fcdb-d6dc-4876-ac37-4dd4db6ff0a8.jpeg

Yaşam boyu eğitim ve öğrenmenin önemine dikkati çeken Siber, bu anlamda mezun öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sağlığın insan yaşamındaki önemini vurgulayan Siber şöyle devam etti:

"Şöyle bir düşünün. Hayatımızda yaşadığımız bir çok olumsuzluktan sonra 'sağlık olsun' deriz. Onun için sağlık her şeyden önemlidir.Sağlığını size emanet eden insanlara yaklaşımınız sizi hekimlikte başarılı kılacaktır"

Kendisinin  30 yıl önce Hekimlik yapmaya başladığında ülkede kardiyolog olmadığını, bir adet ultrasound cihazı olduğunu anımsatan Siber, bugün tıp alanında yaşanan gelişmeleri ülkedeki sağlık kurumlarının takip etmesinin ve teknolojik imkanların ülkede de yer almasının sevindirici olduğunu , başarılı gençlerle daha da güzel işlere imza atılacağına inandığını söyledi.

Siber mezuniyet etkinliğinde, öğrencilerin hipokrat yeminini konuklarla birlikte ayakta dinlerken Tıp Fakültesini birincilikle tamamlayan mezun öğrenciye de diplomasını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA