SİBER YDÜ'DE: "İNSANİ YAKLAŞIMLARLA, ETİK ANLAYIŞ İÇERİSİNDE HİZMET EDİLMELİ”
Siber, YDÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuştu

23 Haziran 2016 Perşembe 10:38
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber, birçok meslekte olduğu gibi özellikle insan yaşamını yakından ilgilendiren Doktorluk mesleğinde de her zaman insani yaklaşımlarla, etik anlayış çerçevesinde hizmet edilmesi gerekliliğini vurguladı.
Başkan Siber, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniniyet töreni etkinliğine katıldı. YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan törende Siber'in yanısıra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bağımsız Milletvekilleri Hasan Taçoy ve Menteş Gündüz', Üniversite Yöneticileri,öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri de yer aldı.
Törende Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Siber, mezun olduktan sonra öğrencilerin bir rahatlama hissedebileceğini ancak bir hekim olarak aslında omuzlarında büyük bir yükü devraldıklarını söyledi.
Mezunların bu sorumluluk ve gösterecekleri çabayla iyi yerlere geleceğinden emin olduğunu vurgulayan Siber, hastaları mutlu edeceklerine inanç belirtti.
Tıbbın günümüzde bütün hastalıkları tedavi etmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Siber, sağlıkçıların hastaya yaklaşımı,sevgisi,saygısı ve etik kurallara bağlılığının hasta için her şeye bedel olduğuna dikkat çekti.
Siber, bir hastanın hekime sevgi ile teşekkürünün değerinin paha biçilmez olduğunu ifade etti.
Törende yer alan Sağlık Bakanı ve kendisinin de birer doktor olduğunu anımsatan Siber, ancak siyaset için doktor olunmaması gerektiğini vurgulayarak: "Elbetteki siyaset de vatandaşa bir hizmettir.Ama doktorluk bir meslektir.Siyaset geçicidir. Onun için mesleğinizin ve taşıdığınız bu diplomanın değerini iyi bileceğinize inanıyorum" dedi.
Yaşam boyu eğitim ve öğrenmenin önemine dikkati çeken Siber, bu anlamda mezun öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Sağlığın insan yaşamındaki önemini vurgulayan Siber şöyle devam etti:
"Şöyle bir düşünün. Hayatımızda yaşadığımız bir çok olumsuzluktan sonra 'sağlık olsun' deriz. Onun için sağlık her şeyden önemlidir.Sağlığını size emanet eden insanlara yaklaşımınız sizi hekimlikte başarılı kılacaktır"
Kendisinin 30 yıl önce Hekimlik yapmaya başladığında ülkede kardiyolog olmadığını, bir adet ultrasound cihazı olduğunu anımsatan Siber, bugün tıp alanında yaşanan gelişmeleri ülkedeki sağlık kurumlarının takip etmesinin ve teknolojik imkanların ülkede de yer almasının sevindirici olduğunu , başarılı gençlerle daha da güzel işlere imza atılacağına inandığını söyledi.
Siber mezuniyet etkinliğinde, öğrencilerin hipokrat yeminini konuklarla birlikte ayakta dinlerken Tıp Fakültesini birincilikle tamamlayan mezun öğrenciye de diplomasını verdi.
Mağusa'da şantiyede kavga çıktı!Mağusa'da şantiyede kavga çıktı!17 Şubat 2019 Pazar 12:36GAZİMAĞUSA
Yarın Elektrikte grev var mı? El-SEN değerlendiriyor!El-Sen yarından itibaren uygulamaya koyacağı süresiz grev kararını yeniden gözden geçiriyor.17 Şubat 2019 Pazar 12:33KIBRIS
Sürücülerin DikkatineSürücülerin Dikkatine17 Şubat 2019 Pazar 12:31İSKELE
Eylemler yayılıyor: Bu kez çukurlara kaktüs ektiler!Köstebek Yuvasına Dönen Yola Pahalı KAKTÜS Ektiler17 Şubat 2019 Pazar 12:08KIBRIS
Karl Marx'ın mezarına iki haftada ikinci saldırıKomünizmin en önemli ideoloğu Karl Marx'ın Londra'daki mezarına son iki haftada ikinci kez saldırıldı.16 Şubat 2019 Cumartesi 22:39İNGİLTERE
Lefke'de ev yangını! Odun sobası evin yanmasına neden oldu!Lefke’de bu akşam üzeri meydana gelen yangında bir evin çatısı, tüm odaları yanarak kullanılamaz hale geldi.16 Şubat 2019 Cumartesi 21:05LEFKE
Mahşeker’in ölüm sebebi kalp kriziAli Mahşeker olarak bilinen Gece kulübü işletmecisi Ali Kalyon evinde ölü olarak bulundu…16 Şubat 2019 Cumartesi 19:59KIBRIS
KKTC-TC ekonomik protokol görüşmeleri için Türkiye'den heyet KKTC'ye geliyorHükümet Ankara ile uyumlu....16 Şubat 2019 Cumartesi 19:19KIBRIS
Erhürman: Kıb-TEK TİS ile ilgili benim görüşlerim içerisinde yer almıyor! (CANLI YAYIN)Erhürman: Kıb-TEK TİS ile ilgili benim görüşlerim içerisinde yer almıyor! (CANLI YAYIN)16 Şubat 2019 Cumartesi 18:21KIBRIS
Cep telefonu bağımlıları için direklere kafa koruyucu tamponİtalya'nın kuzeyindeki Bolzano kentinde, yolda yürürken dahi cep telefonlarından kafasını kaldırmayanlar için sokak direklerine "kafa koruyucu" yastıklar yerleştirildi.16 Şubat 2019 Cumartesi 18:15TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.