23 Kasım 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara11°C

SİBER: “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE DEVLET POLİTİKASI GEREKLİ”

Siber, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nu kabul etti

Siber: “Uyuşturucuyla Mücadelede Devlet Politikası Gerekli”

01 Eylül 2015 Salı 15:02

Meclis Başkanı Sibel Siber, uyuşturucuyla mücadele için devlet politikası gerektiğini, geçmişte uyuşturucuyla aktif mücadele etmiş ülkelerin deneyimlerinin de çok önemli olduğunu söyledi.

Siber, hem sağlık, hem de sosyal sorun diye nitelediği uyuşturucunun üstesinden, ada ülkesi olmanın avantajı kullanılarak, etkin bir çalışmayla gelinebileceğini belirtti.

Meclis Başkanı Siber, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nu kabul etti.

KARAOKÇU: “ZAMAN KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK”

Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu görüşmede yaptığı konuşmada, Meclis Başkanı Siber’in uyuşturucu konusundaki hassasiyetlerini bildiğini belirterek, komisyonun özveriyle çalıştığını ve kendilerine destek veren kurumların sayısının da her geçen gün arttığını söyledi.

Uyuşturucu konusunda artık zaman kaybetme lükslerinin olmadığını ifade eden Karaokçu, bir planlama yaptıklarını ve kısa, orta ve uzun vadede neler yapabileceklerini ortaya koyduklarını, bu çerçevede de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Karaokçu, bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, 18 yaş altında alkol satılması yasak olan gençlerin alkol satılan mekanlara rahatça girebildiğini ve buna benzer sıkıntılar nedeniyle yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Karaokçu, Polis Genel Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili çalışma yaptığını, kendilerinin de denetimli serbestlik ve benzeri konularda yasa önerisi çalışmaları yaptıklarını kaydederek yasaların bir an önce Meclis’ten geçmesi için destek istedi.

“REHABİLİTASYON MERKEZİ ACİL İHTİYAÇ”

Acil ihtiyaçların başında rehabilitasyon merkezi geldiğini dile getiren Karaokçu, bu alanda hizmet veren Barış ve Ruh Hastanesi’nin kapasitesinin şu an ihtiyaca cevap verecek noktada olmadığını vurguladı.

Hasan Karaokçu, uyuşturucunun zararları konusunun eğitim programına alınması için de çalışmalar yürüttüklerini, bu yıl ve gelecek yıl atılacak adımlarla bu konuyu müfredata almış olacaklarını söyledi.

SİBER: “İSİMLERİNİN BAŞ HARFLERİNİ BİLDİĞİMİZ KURBANLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, uyuşturucunun geçmişte yaşamlardan çok uzak bir konu olduğunu ancak son zamanlarda isimlerinin baş harflerini bildikleri bir dizi kurbanla karşı karşıya bulunduklarını ifade etti.

“DEVLET POLİTİKASI… DENEYİMLER ÖNEMLİ”

Bu konuda devlet politikası gerektiğini, geçmişte uyuşturucuyla aktif mücadele etmiş ülkelerin deneyimlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Sibel Siber, kamunun ve özellikle çocukların bu konuda eğitilmesi için de elbirliğiyle çalışılması gerektiğini söyledi.

“HEM SAĞLIK, HEM SOSYAL SORUN”

Uyuşturucunun hem sağlık, hem de sosyal sorun olduğuna işaret eden Siber, ada ülkesi olmanın avantajını kullanarak etkin bir çalışmayla bu sorunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Siber, bazı sorunların basit çözümleri olmasına rağmen irade ve motivasyon eksiklikleri olduğunu kaydederek, “Bizde kaynak var ama projeleri yapma ve ihaleye çıkıp sonuçlandırma konusunda çok yavaş ilerliyoruz” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, “Meclis Engel Değil Projesi”nin 2 yıldır devam ettiğine ve ihalenin bu ayın sonunda tamamlanacağına dikkati çekerek, “Bu gibi yapısal sorunları çözümleyip ihtiyaç duyulan her konuda kaynakları etkin ve hızlı kullanmayı başarmalıyız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA