16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

SEZAİ SEZDİ, ÇEKLERİ KESTİ

Sezai Sezdi, Çekleri Kesti

08 Temmuz 2014 Salı 13:26

Büyükkonuk eski Belediye Başkanı Sezai Sezen’in belediyeyi ekonomik olarak kilitlemek pahasına son gün yaptığı harcamalar dudak uçuklattı.

BELEDİYE KİLİTLENDİ: Seçimi kaybedeceğini anlayan Büyükkonuk eski Belediye Başkanı Sezai Sezen’in, seçimlerin hemen öncesinde, esnafa 507 bin liralık çek kesen ve belediyeyi maaş ödeyemeyecek duruma getirdiği anlaşıldı. Büyükkonuk’ta dün itibarı yalnızca işçiler ödenebildi.

BORÇ DAĞ GİBİ: Belediyenin, bir kamu bankasına 230 bin Sterlin, Sosyal Sigortalar ile İhtiyat Sandığına 2 trilyon, Elektrik Kurumu’na 1.5 trilyon, esnafa ise 350-400 bin TL’lik borcu olduğu ortaya çıktı.

HARD DISK’E EL KOYDU: Büyükkonuk Belediyesi eski Başkanı Sezai Sezen’in gelir ve gider tablolarının yanı sıra, kimlere ne kadar ödeme yapıldığını gösteren, ötesinde belediyenin önemli evraklarının da içinde olduğu tahmin edilen bilgisayar hard diskine de el koyduğu öğrenildi.

Taner ULUTAŞ

Büyükkonuk Belediyesi, yerel seçimlerden sonra maddi açıdan büyük bir yıkımın eşiğine geldi. Belediyenin eski Başkanı Sezai Sezen’in, seçim gününün hemen öncesinde 507 bin 701 Türk Liralık çek yazdığı ve bu çeklerin karşılanması için maddi desteğe ihtiyaç duyulduğu öğrenildi. Çekler haricinde 350 - 400 bin TL civarında da ödeme bekleyen faturaların olduğu açıklandı. Seçimler nedeniyle yapılan ödemler sonrasında, kasasında para kalmayan Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarına maaş ödeyememe riski ile karşı karşıya geldi.

Maaşları Ödeyemedik

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu Detay’a yaptığı açıklamada, “belediye başkanı seçilip belediyeyi teslim aldığım gün, büyük bir şaşkınlık yaşadım. Bankaya 230 bin Sterlin civarında bir borcun dışında, 507 bin Türk Liralık bir borç ile de karşı karşıya olduğumuzu gördüm. Seçimden kısa bir süre önce çeşitli yerlere kesilen çekler bankaya gitmeye başladı. Listeyi çıkarttığım zaman, kesilen çeklerin 507 bin 701 Türk Lirası olduğunu gördüm. Bunun dışında 350-400 bin civarında çekleri yazılmayan ödenmemiş fatura tespit ettik. Destek almazsak, bu borcu kesinlikle karşılayamayız. Maaşları da maddi kriz nedeniyle henüz ödeyemedik” dedi.

Bilgisayar hard diskini söktü ve bilgileri aldı gitti

Ahmet Sennaroğlu açıklamasına devamla şunları kaydetti. “Maddi krizi anladım. Kesilen çekleri de anladım ama anlayamadığım, eski Başkan Sezai Sezen’in ödemeler ile gelirlerin yazılı olduğu bilgisayarın hard diskini neden söktüğünü inanın anlamış değilim. Polise haber verdim. Polis geldi incelemelerde bulundu. Taze Parmak izlerini de bilgisayar üzerinde buldu.  Polis soruşturma başlattı. Bilgisayarın Hard Diskini belediyede çalışan bir elemana söktürdüğünü ve içerisi boş hard diski bilgisayara monte ettiğini öğrendi.

DURUMU SAYIŞTAYLIĞA DA BİLGİ OLARAK DUYURDUK

Bilgisayar hard diskinin söküldüğünü ve kesilen 507 bin liralık çekleri Sayıştay’a bildirdik. Onlardan da gelip bu konuda incelemede bulunmalarını talep ettik. İçişleri ve Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü de geldi ve durum tespit değerlendirmesinde bulundu.  Bakanlar Kurulundan en azından maaşları ödeyebilmemiz için destek istedik”

Bakkal dükkânı gibi çalıştırıldı

“Belediyenin, Belediyeler Birliğine 3,300 TL. Sosyal Sigortalara 2 trilyon, Elektrik Kurumu’na 1.5 trilyon borcu var. Kısacası tam bir yıkım yaşıyoruz” açıklamasında bulunan Ahmet Sennaroğlu, “şimdi biraz destek ve yardım ile bu ay maaşları ödeyebileceğiz. Ancak gelecek aylarda gerçekten bizi belediye olarak büyük sıkıntılar bekliyor. Devletten aldığımız katkı parasından 230 bin Sterlin tutarındaki borç için kesinti yapılıyor. Elimize katkı parasından 74 bin lira kalıyor. Maaşlar için 101 bin TL ihtiyaç var. Bunun dışında diğer giderler var. Burası ‘Bakkal Dükkanı’ gibi çalıştırıldı ve tam bir batağın eşiğine getirildi” dedi.

Kiraladı ama borç tahsil etmedi

Ahmet Sennaroğlu açıklamasına devamla, “eski başkan, şimdi de televizyon, buz dolabı şeklindeki klima ile ofisteki dolabın kendisinin olduğunu söylüyor. Belediyede kendine ait bu eşyaların kendisine verilmesini istiyor. Faturası varsa ve hakikaten kendisinin ise, tabi ki iade ederiz. Ancak faturası yoksa ve bu eşyalar belediyenin ise iade edilmesi söz konusu olmaz.  Sezai Sezen, 49 yıllığına kiraladığı turistik tesisin su parası bile tesisi işleten şirket tarafından ödenmedi. 100 bin TL civarındaki su parası için şirket tek kuruş ödemedi. Suyu kesmek olmaz ancak parasını ödemesini isteyeceğiz. Her eve takılan akıllı saatlerin o tesise neden takılmadığı ise meçhul. Listede kiralık araçlara kesilen çekler var. Bazı gazetecilere örtülü ödenekten ödemeler yapıldığı öne sürülüyor. Bunların tespitine çalışıyoruz. Kısa sürede tespit edip gerekli açıklamaları yapacağız dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA