23 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa22°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

SEVGİLİ DOKTOR" GİRNE’DE SAHNELENİYOR...

Sevgili Doktor" Girne’de Sahneleniyor...

03 Nisan 2014 Perşembe 13:13

Adana Devlet Tiyatrosu, “Sevgili Doktor” adlı oyunla Kıbrıslı sanatseverlerle buluşacak.

Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamada;Girne Belediyesi’nin Kültür – Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, Adana Devlet Tiyatrosu’nun sahneye uyarladığı 2 perdelik “Sevgili Doktor” adlı oyun 5-6-7 Nisan 2014 tarihlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Sahnede Ünlü İsimler...

"Sevgili Doktor" birbirinden bağımsız 8 kısa oyundan oluşan iki perdelik bir eser. Zeynep Su Kasapoğlu’nun yönettiği,  Kurtlar Vadisi Irak, Hanımın Çiftliği, Şefkat Tepe gibi sinema ve tv dizilerinden tanıdığımız Murat Özben ve Ferhunde Hanımlar, Sonbahar Kadınları dizilerinden tanıdığımız  Gökhan Doğan’ın  rol aldığı oyun;  Çaresizlik içindeki insanın düştüğü komik durumu anlatıyor. İnsanın o acınası, ama bir o kadar da komik halini seyrederken, bir yandan da o durumda olmamanın verdiği rahatlıkla bol bol kahkaha atabiliyor seyirci. Kendisi bu durumlara hiç düşmemiş gibi, başkasında gördüğünde kahkahalarla gülerken, aynaya baktığını unutan insan, bu duyguları doya doya alaya alabiliyor., Neil Simon’un sahneye uyarladığı Çehov’un öyküleri "İnsanlık Hallerini" hem sevgiyle hem de güldürerek sunuyor bize.

Oyunun Dekor Tasarımı Hakan Dündar’a, Kostüm tasarımı Funda Karasaç’a, Müzikleri Alper Maral’a, Işık tasarımı ise H.İbrahim Karahan’a ait.

Oyun Girne Belediyesi Kültür Merkezi ( Terminal Binası Üst Kat ) Tiyatro Salonu’nda saat: 20.00’de sahnelenecek. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 15 TL olan oyun biletleri mesai saatlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nden, oyun akşamları ise girişten temin edilebilir. Açıklamada rezervasyon için: 0392 815 19 73 ve 0542 865 99 90 numaralı telefonlardan yer ayırtılabileceği belirtildi. .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA