16 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa26°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

"SERMAYE'NİN YOLUNA" AVCI'DAN TEPKİ

"Sermaye'nin Yoluna" Avcı'dan Tepki

05 Mayıs 2014 Pazartesi 16:46

Trafik Kazalarını Önleme Derneği tehlikeye dikkat çekti

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı, Lefkoşa – Boğazköy anayolu üzerinde, diğer resmi kuruluşların olumsuz görüşlerine rağmen Karayolları Dairesi tarafından yaptırılan çıkışın, resmen açılmasa da göstermelik tedbirlerden dolayı kaçak  olarak kullanıldığına vurgu yaptı.

Avcı, “Resmen trafiğe kapalı yolu kaçak olarak kullanılabilinsin diye göstermelik kapatmak Devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avcı, yolu araç geçişine engellemek amacıyla konan girilmez tabelası ve iki adet plastik bariyerin kolaylıkla yere devrilip, geçişe izin verdiğini belirtti.

Avcı, “Olası bir ölümlü kazada Devlet kapattı ama vatandaş kaçak giriş yaptı diyerek sadece sürücüye suçu yüklemek adaletle bağdaşmamalı, yolu göstermelik kapatır gibi yapanlar da yargılanmalıdır görüşündeyiz” dedi.

Mehmet Avcı, şöyle devam etti:

“2014 yılında Karayolları Dairesi’nden karayollarımızdaki ölüm tehlikeli ve ölümlü kazaların olduğu kavşakları düzeltmesini, kapatılmasını, azaltılmasını beklerken, yollarımıza yasal olarak tartışmalı, tehlike yaratacak, yol güvenliğini bozacak ilaveler yapmaya öncelik veriliyor. Tüm milletvekillerimizin yoldaki can pazarına da dikkatlerini çevirmeleri beklentisindeyiz”

DİPNOT: Lefkoşa – Girne anayolu üzerinde Boğaz mevkiinde Lavinyum Sitesi ve ASOK Mobilya Mağazası’nın olduğu servis yollarına eklenen otoyol bağlantısı, trafik güvenliği konusunda endişeleri beraberinde getirmişti. Gönyeli çemberinden Boğaz’a kadar olan yolda, 15 yıldan beri yasaklanan tali yollara giriş ve çıkışların karayolları Dairesi’nin ani bir karıyla değiştirilmesi ise “sermayenin zaferi” olarak yorumlanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA