28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

SERDARLI’DA BAHAR ŞENLİĞİ COŞKUSU

Serdarlı’da Bahar Şenliği coşkusu

07 Nisan 2014 Pazartesi 10:54

Serdarlı Belediyesi ile  Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği işbirliğinde  “Serdarlı Kültür ve Sanat Evi 2. Bahar Şenliği” düzenlendi. Pazar gününde, gün boyu süren  şenlikte, şiir dinletisi, halk dansları gösterisi, el işleri yapımı, jimnastik gösterileri ile dans gösterileri yer aldı.

Şenliğe, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de katıldı.

“Gençlerin geçmişi bilmesi önemli”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, ülkedeki yaşam alışkanlıklarının devam ettirilmesi adına etkinlik düzenlenmesinin önemine değindi. Yorgancıoğlu, ülkenin kültürünü geçmişten geleceğe taşımak adına değişik yörelerde giderek artan oranda bir çaba ortaya konduğunu belirterek, bu çabaların takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Yorgancıoğlu, bugünün neslinin geçmişteki yaşamlarını ve yaşam alışkanlıklarını bilmesinin önemli olduğunu belirterek festivali düzenleyenleri kutladı.

“Sıkıntılara karşın ödün verilmiyor”

Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu da, kırsal belediye olarak maddi açıdan sıkıntıları olsa dahi, sanat ve kültür etkinliklerini devam ettirdiklerini ifade etti. Kerimoğlu, kırsal kesim belediyelerine yönelik bazı uygulamaların belediyelere maddi açıdan zararlar getirdiğini belirterek, hükümetin bu sıkıntıları giderecek yönde adımlar atacağına inanç belirtti.

“bölgenin tanıtımına katkı koyuyoruz”

Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Vijdan Karagözlü ise, belediye, muhtarlıklar ve bölge kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde bölgenin tanıtımına katkı koymak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi. Karagözlü, Osmanlı’dan bugüne Kıbrıs Türk kültürünü geleceğe aktarmak ve ülke turizmine katkı sağlamak  amacıyla düzenledikleri festivalin  faydalı olmakla birlikte yeterli olmadığını, Mesarya’nın kültürünü ve tarihini tanıtmak için a devlet tarafından strateji geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA