26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

SERDAR KILIÇ YDÜ’DE DOĞADA YAŞAMI ANLATACAK

Serdar Kılıç YDÜ’de doğada yaşamı anlatacak

27 Mart 2014 Perşembe 10:13

Doğaseverlerin ilgiyle izledikleri vahşi doğada yaşamı konu alan televizyon programıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı Serdar Kılıç, söyleşi yapmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi 25. Yıl Kutlamaları çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yarın saat 11:30'da AKKM salon 2'de gerçekleşecek söyleşide Serdar Kılıç deneyimlerini ve izlenimlerini ilgi duyan herkesle paylaşacak.

YDÜ’de roman ve öykü konulu panel düzenlendi

Öte yandan YDÜ 25.Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan sanatsal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde dün YDÜ’de Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Kıbrıs Türk Edebiyatı’nda Roman ve Öykü” konulu bir panel düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Erdoğan Saracoğlu’nun yaptığı panele, konuşmacı olarak Türk Dili ve Edebiyatı ögretim üyesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Yrd.Doç.Dr. Şevket Öznur ile roman ve öykü yazarları Osman Güvenir ile Bekir Kara katıldı.

Panelde kısa bir açış konuşması yapan Yrd.Doç.Dr. Erdoğan Saracoğlu, Kıbrıs Türk Edebiyatında roman ve öykünün kısa bir tarihçesini anlatarak, ilk roman ve öykü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan yazar Osman Güvenir, öykülerinin edebiyat eleştirmeleri tarafından, ya uzun öykü ya da kısa roman diye nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca Güvenir, yapıtlarına, yaşadığımız coğrafyaya ve toplumsal yaşantımızı yerleştirmeye özen gösterdiğini söyledi.

Sanatçı  Bekir Kara ise , “Biz toplum olarak bugüne kadar büyük acılar çektik. Gün geldi savaştık, gün geldi göçmen düştük. Ama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Ben, eserlerimde hep gerçek olayları anlattım. Sizler genç nesiller olarak, bizim yaşadıklarımızı, eserlerimizden öğreniyorsunuz. Bu nedenle çok çalışarak, güçlü olmalısınız” diye konuştu.

Yrd.Doç.Dr.Şevket Öznur ise üniversitelerde öğrenciye sadece ders vermenin yetersiz olacağını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA