SERDAR DENKTAŞ BU KEZ İSKELE'DEN SESLENDİ.
“Sürekli çatışma alanı oluşturup siyasi rant elde etmeye çalışarak bir yere varılamaz”

01 Eylül 2020 Salı 15:00
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denkaş, hedefsizlik ve belirsizliğintoplumu bugünkü kaosun içerisine getirdiğini belirterek sürekli çatışma alanı oluşturup siyasi rant elde etmeye çalışmakla bir yere varılamayacağını söyledi.
Denktaş seçim çalışmaları kapsamında İskele ilçesine bağlı köylerde gezilerini sürdürürken Yedikonuk’ta vatandaşlara hitap ederek adaylık vizyonunu anlattı, soruları yanıtladı ve anayasa referandumunda evet oyu vermelerini istedi.

Denktaş, 5 yıl sonra düşündüğü adaylığı ülkenin içinde bulunduğu dağınıklığı gördüğü ve yönetme becerisinden uzak bir hükümet ile pandemi döneminin geçirilmesinden dolayı seçim yarışına girdiğini kaydetti.
Kıbrıs sorununda tıkanmış ve hiçbir yere varmayan iki toplumlu iki kesimli federasyon tezinden kurtulmanın ve “buna mahkumuz” anlayışından uzaklaşılması gerektiğini kaydeden Denktaş, Rum Yönetiminin Kıbrıslı Türklerle bir şey paylaşmak istemediğinin görüldüğünü belirtti ve “Demek ki yeni bir şeyler denemek lazım” dedi.

Seçimin partilerin gücü ile alakalı olmadığını ifade eden Denktaş, vatandaşın oy verirken bu hassasiyeti göstermesi gerektiğini bu seçimin bir parti seçimi olmadığını bilmesi ve adayların bilgi , birikim ve yönetme becerisine göre tercihlerini yapmaları gerektiğini kaydetti.
Denktaş: “Bu noktada bana güvenmenizi bekliyorum. 30 yıldır siyasetin içerisindeyim. Bu yıllar içerisinde kapımdan içeri giren kimsenin parti rozetine bakarak iş yapmadım. Hakkı ise talep ettiği şey vermeye çalıştım. Herkesi memnun etmemiş olabilirim. Ama bu uğraşı ortaya koyduğuma inanıyorum” dedi.
“YENİ BİR ŞEYLER DENEMEK GEREKİYOR”
Ülkede yeni bir şeyler denemek gerektiğini belirten Denktaş, mevcut düzenin devam edemeyeceğinin özellikle pandemi döneminde net bir şekilde ortaya çıktığını kaydetti.
Şimdi eski normalden yeni normale geçerken eski alışkanlıkları geride bırakmak gerektiğine değinen Denktaş, Kıbrıs sorununun bunlardan birisi olduğunu ancak en önemlisi içte yaşanan sıkıntılar olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı ile hükümetin rol kapma yarışına girdiğini gördüklerine vurgu yapan Denktaş, toplumun her kesiminden gelen seslere kulak tıkayarak ciddi bir istişare kurulmadığını belirtti.
Bu dönemde yapılan en büyük hatalardan birinin de vatandaşlar arasında ayrışmaya varacak hadiselerin yaratılması olduğuna işaret eden Denktaş, vatandaşlık bilincinin yerleştiği yeni bir döneme girmek gerektiğini söyledi.
“BİRİMİZ OLMAZSA DİĞERİMİZ DE OLMAZ”
Denktaş, kendine güvendiğini belirterek önce iç dağınıklığı toparlayıp, kesimleri birbirleri ile buluşturmayı gerçekleştireceğini ifade ederek “Birimiz olmazsa diğerimiz de olmaz” anlayışınınhakim kılınması için uğraş vereceğini belirtti.
İç dağınıklığın toparlanmasının ardından Türkiye ile istişare içerisinde yeni bir hedef noktasında uzlaşıya varılması gerektiğini belirten Denktaş şunları kaydetti:
“Hedefsizlik ve belirsizlik bizleri bizleri bugünkü kaosun içerisine getirdi. Müştereken yeni hedefi koyalım. Burada yaşayan insanlar olarak o hedefe doğru atılacak adımları daha iyi bilebiliriz. Türkiye ile konuşarak onların da desteğini alarak hareket etmeliyiz. Aksi takdirde ne her söylenene evet diyerek bir yere varabiliriz ne de kavga ederek… Sayın Akıncı maalesef bunu yapıyor. Sürekli Türkiye ile bir çatışma alanı yaratarak bundan bir siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Çünkü bunu siyaseten kullanmak istiyor Sayın Akıncı. Bu izni kendisine vermeyelim”

“HÜKÜMET ÜYELERİNİN TEK DERDİ SEÇİM”
Hükümet üyelerinin aslında bu dönemde salgın sonrası ortaya çıkan sağlık başta olmak üzere ekonomik sorunlara da eğilmesi gerektiğini söyleyen Denktaş, bakıldığında hükümeti oluşturan parti liderlerinin tek derdinin seçim olduğunun görüldüğünü vurguladı.
Okulların online eğitimden sonra açılacağının duyurulmasına karşın nasıl açılacağı konusunda belirsizliğin sürdüğüne işaret eden Denktaş, insanların sağlık sorunları ve ekonomik sorunlar ile uğraşırken hükümeti bunun farkında olmayarak sürekli bir didişme içerisinde olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.