ŞENTOP, ERHÜRMAN'I ZİYARET ETTİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Başbakan Tufan Erhürman'ı ziyaret etti.

05 Mart 2019 Salı 14:55
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Başbakan Tufan Erhürman'ı ziyaret etti.
Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan görüşmede, TBMM Başkanı Şentop'a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve milletvekillerinden oluşan heyet eşlik etti. Görüşmede, Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik ve Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven de hazır bulundu.
Başbakan Erhürman, TBMM Başkanı Şentop'u Başbakanlık önünde karşıladı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanı olarak ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Başbakan Erhürman'ın Türkiye'de Ombudsman kurumunun kurulmasında büyük emeği olduğunu belirten Şentop, Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM olarak KKTC'nin gelişmesi ve Kıbrıs konusuna özel önem ve öncelik verdiklerini söyledi.
Şentop, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği ve güç paylaşımına hazır olmadığını, Kıbrıslı Türklere azınlık hakkı vermek ve mevcut durumun, statükonun devamı istediğini belirterek, bu bakımdan müzakerelerle, sonuç vermeyecek süreçleri yürütmenin Kıbrıs Türk halkına haksızlık olduğunu vurguladı.
Bu yüzden önceliğin Kıbrıs Türk halkının refahını yükseltmek ve KKTC ekonomisini geliştirmek olması gerektiğini belirten Şentop, KKTC'nin ekonomik kalkınması için Türkiye olarak KKTC ile eşgüdüm içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Şentop, güçlü bir KKTC'nin barışın tesisi için de önemli olduğunu belirterek, bu çerçevede hükümetin reform çalışmalarına destek verdiklerini, TBMM olarak teknik desteğe hazır olduklarını söyledi.
İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yerli para, milli para üzerinden olması gerektiğini de ifade eden Şentop, iki ülke arasındaki eşsiz birlik ve beraberliğin, karşılıklı temasları artırarak sürdüreceklerini kaydetti.
Şentop, eşgüdüm içinde diyalog ve karşılıklı ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi.
ERHÜRMAN
Başbakan Tufan Erhürman da, Şentop ve heyetine "hoş geldiniz" diyerek, KKTC ziyaretinin kendilerine onur verdiğini kaydetti.
Erhürman, KKTC olarak iki sahada birden mücadele verdiklerini belirterek, KKTC'nin refahı için çalıştıklarını vurguladı.
Başbakan Erhürman, Rum liderin tavrının umut verici olmadığını, uluslararası alanda sözlü olarak herkesin Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'nin çözüm için istekli olduğunu teslim ettiğini ama bunun BM raporlarına yansımadığını kaydetti.
Rum liderin zaman kazanmaya çalıştığını ve statükonun devamını istediğini, bunun için de sürekli değişik fikirler ortaya koyduğunu kaydeden Erhürman, sürece bakıldığında da bunların zamanı uzatmak için taktik olduğunun görüldüğünü ifade etti. Erhürman, Kıbrıs Türk tarafı olarak Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Kıbrıs konusunda tam bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.
Kıbrıs Türk halkının sosyal ve ekonomik kalkınması için çalıştıklarını ifade eden Erhürman, bu konuda da Türkiye ile tam uyum içinde olduklarını kaydetti. Erhürman, zaman zaman ciddi teknik yardıma ihtiyaç duyduklarını ve gerekli desteği her zaman aldıklarını belirterek, "Yapacak çok işimiz var hep birlikte" diye konuştu.
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.