26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

“SENFONİK ÖZLEM KONSERLERİ”

“Senfonik Özlem Konserleri”

18 Nisan 2014 Cuma 12:54

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu’nun, “Dünya Sanat Günü” kapsamında düzenlediği “Senfonik Özlem Konserleri”nin ilki Bellapais Manastırı’nda gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen konseri, sanat yaşamlarını yurt içi ve dışında sürdüren Kıbrıslı Türk sanatçılardan kurulu senfoni orkestrası verdi.

Konser, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Mustafa Kofalı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından başladı.

Konuşmaların ardından Şef Ali Hoca yönetiminde sahne alan orkestra; G. Bizet’in Carmen Suit “Toreadors”, ile Arlesienne Suit “Farandol”, K. Karayev’in “Ayşe’nin Dansı” ,  H. Shore’un Yüzüklerin Efendisi “Kral’ın Dönüşü”, A. Dvorak’ın “Slav Dansı No 8”,   P. I Çaykovski’nin Fındıkkıran Suit “Çiçeklerin Valsi”  ile “Arap Dansı”, G. Sviridov’un Kar Fırtınası “Vals 2”, J. Brahms’ın “Macar Dansı 1” ile “Macar Dansı 5” ve Besteci, Şef Ali Hoca’nın Kıbrıs Orkestra Suiti’ni başarıyla seslendirdi.

Orkestranın, uzun süre alkışlanan konseri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Aycan Sancar, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal ve diğer bazı üst düzey yetkililerle davetliler izledi.

Gecede, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu; Besteci-Şef Ali Hoca, Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Ali Kofalı,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Aycan Sancar ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal’a plaket sundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA