26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

ŞENER: “BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINA KATILMAYIN, SUÇA ORTAK OLMAYIN”

Şener: “Belediye Meclis toplantısına katılmayın, suça ortak olmayın”

17 Haziran 2014 Salı 14:02

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Baraka Kültür Merkezi  Girne Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Şener, bugün saat 14:00'te gerçekleşecek olan Girne Belediyesi Meclis toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şener, Belediye Meclisi toplantısının gündeminde, devam eden ihalelerde müteahhitlerin süre uzatma taleplerinin görüşülmesi, Açık Pazar Alanı'nın, Turgut Tahsin Sokak – 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi Kaldırım ve Altyapı ihalesinin sürelerinin uzatılmasının yanı sıra, 2013 yılı kesin hesaplarının görüşülüp onaylanması ve Bel-Paz Genel Kurulu'nun onayladığı 2013 kesin hesaplarının oylanmasının olacağının bilindiğini kaydetti.

Mustafa Şener, bugün gerçekleşecek olan toplantıyı 13 Haziran tarihinde İlçe Seçim Kurulu'na şikayet ettiklerini, ancak '5/76 sayılı Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın' çağdışı bir yasa olmasından dolayı ve insanların iyi niyetli olacağı düşünüldüğünden eksik bırakılması sonucu, bugünkü koşullarda yetersiz olduğunu kaydetti.

Müteahhitlerin süre uzatmasının ihalede varılan anlaşma süresince bitmemesi anlamına geldiğini belirten Şener, mevcut başkanın müteahhitlere çıkar sağladığını kaydetti. Şener “Özellikle seçime kısa bir süre kala, müteahhitlere çıkar sağlamak seçim yasağına girmese dahi, etik ve ahlak kuralları dışındadır. Başkan da etik kurallara uygun olarak davranmamaktadır” dedi.  Şener, “Seçimi kaybedeceğini anlayan Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, niye bütçeleri seçimden önce onaylamaya çalışmaktadır?” diye sordu.

Sümer Aygın'ın gider ayak ve apar topar bütçeleri onaylayıp kendini aklamaya çalıştığını kaydeden Şener, “Biz göreve geldiğimizde bunların hepsini denetleyeceğiz, Sn. Aygın bu denetlemeden çekindiği için, yaptığı usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını engellemek için apar topar Meclis'te bu kararları geçirecek” dedi.

“Onaylayan herkes Aygın'ın suçuna ortak olacak”

Bugün gerçekleşecek olan Belediye Meclisi Toplantısı'na katılacak Meclis üyelerine de seslenen Şener, bu süreyi uzatmayı onaylayacak olan, belediyeyi zarara sokacak olan üyelerin de Aygın'ın suçuna ortak olacağı uyarısında bulundu. Şener, Belediye Meclis üyelerinin bu toplantıya katılmaması gerektiğini ve seçim sonrasında seçilmiş belediye meclis üyeleri ve başkana bu toplantının bırakılması gerektiğini kaydetti.

Kendisinin, Belediye Meclis Üyesi Adayları'nın ve hukukçu arkadaşlarının da gözlemci olarak bu toplantıya katılacağını kaydeden Şener, duyarlı basın mensuplarını da bugün gerçekleşecek olan toplantı takip etmeleri için davet etti. Şener sözlerine şöyle son verdi: “Belediye Meclis toplantıları herkese açıktır ve katılım serbesttir. Tüm duyarlı basın mensuplarını toplantıya davet ediyorum”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA