29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

SENDİKALARDAN ÇALIŞANLARA YÖNELİK YASAYA DESTEK

Sendikalardan çalışanlara yönelik yasaya destek

20 Haziran 2014 Cuma 13:08

  • Bazı sendikalar, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Milletvekili Hakan Dinçyürek tarafından Meclise sunulan “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ne destek belirtti.
  • Önerinin dün görüşüleceği beklentisiyle Meclis’e giden sendika temsilcileri Genel Kurul’un nisap yetersizliği nedeniyle toplanamaması üzerine umutlarını bugün yapılması beklenen birleşime erteledi.

Yasa önerisinin dün görüşüleceği Meclis’e giden Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Sami Dilek, Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS) Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Devrimci Genel-İş (Dev-İş) Başkanı Hasan Felek, basına açıklamalarda bulundu.

Ancak nisap yetersizliği nedeniyle Genel Kurul’la birlikte yasa tasarısının görüşülmesi de bugüne ertelendi. Yasa önerisiyle, “kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülebilmesi için, kamu personeli arasında yaratılan ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve eşit işe eşit ücret ilkesini yaşama geçirme” amaçlanıyor.

Dinçyürek

Sendika başkan ve temsilcileri konuşma yaparken yanlarına gelen DP-UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin kamuoyu desteğinden yoksun olduğunu söyledi. Dinçyürek, yasa konusunda halktan aldıkları şikayetler doğrultusunda, sendikalardan görüş de alınarak bir yasa önerisi hazırladıklarını anlattı.

Bıçaklı

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ne destek belitti.

Artık “tiyatro oynamaktan” vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Bıçaklı, tasarı için bir an önce ivedilik alınması gerektiğini söyledi. Yasa gerçekten değiştirilmek isteniyorsa, bunun yapılabileceğini vurgulayan Bıçaklı, bugün hükümet edenlerin, bu yasaya karşı geçmişte kendileriyle eylemler, mitingler yaptığını anımsattı.

Kaptan

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da, 4 yıldır “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa”sı için mücadele verdiklerini anımsatarak, bugün hükümet edenlerin kendileriyle birlikte yasaya karşı mücadele ettiklerini anımsattı. Yasanın değiştirilmesi için sendikaların mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Kaptan, adı geçen yasanın bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.

Özkardaş

Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da, yürürlükteki “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nın geçirilmemesi için geçmişte verdikleri mücadeleyi anımsattı.

Yasanın aynı işi yapan kişiler arasında eşitsizlik yarattığını, gençleri göçe zorladığını, kamuda verimliliği olumsuz etkilediğini ve özlük haklarını alt üst ettiğini ifade eden Özkardaş, Meclis’in sınav günü olduğunu vurguladı.

Elcil

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de konuşmasında, Meclis’e sunduğu yasa önerisini destekledikleri Dinçyürek’in, halkın taleplerine kulak vererek, vicdanıyla hareket ettiğini söyledi.

Yasanın ekonomik paket çerçevesinde yapıldığı görüşünü dile getiren Elcil, hem adı geçen yasayı, hem de ekonomik paketi eleştirdi.

Latifoğlu

Hür-iş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da konuşmasında, geçmişte “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa”sına karşı verdikleri mücadeleyi anımsattı. DP-UG Milletvekili Dinçyürek’i sağduyulu davranışından dolayı takdir ettiklerini ifade eden Latifoğlu, destek belirtti.

Felek

Dev-İş Başkanı Hasan Felek de, söz konusu yasa için 2009 yılından bu yana mücadele verildiğini anımsattı. Yasanın yarattığı olumsuzluklara değinen Felek, yasanın ilerde daha da büyük sorunlar yaratmaya gebe olduğunu söyledi.

Dilek

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, DP-UG Milletvekili Dinçyürek’e yasa konusunda gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, söz konusu yasa hakkında geçmişte verdikleri mücadeleye değindi. Adı geçen yasayı “utanç verici” olarak niteleyen Dilek, yasanın kaldırılarak, yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA