SENDİKAL PLATFORM: “YASANIN İVEDİLİKLE MECLİS’TEN GEÇİRİLMESİ HÜKÜMETİN GÖREVİ”
AİHM’ye göre bir insan hakkı olan vicdani reddini açıklayan Karapaşaoğlu’nun mücadelesini selamladıklarını bildiren Kişmir, saat 17.00’de Merkezi Cezaevi önündeki “Halil İçin Adalet” eylemine tüm platform üyelerini ve halkı davet etti.

15 Ocak 2019 Salı 16:20
Birleşik Kıbrıs Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi ve Sendikal Platform, vicdani ret hakkını kullanmak istediği gerekçesiyle askeri mahkemede yargılanan ve para cezasını ödemediği için 20 gün hapse mahkûm edilen Halil Karapaşoğlu’na desteğini yineledi.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi ile yönetilen ve temel insan haklarını kendine rehber edinen hiçbir ülkenin, vicdani reddin yargılanması ve hapislikle sonuçlanmasını kabul etmeyeceğini savunarak, “Bu olsa olsa orta çağ zihniyetinin hüküm sürdüğü ülkelerde kendine zemin bulur” ifadelerini kullandı.
“Hükümete geldikleri günden bu yana, kendi seçim manifestolarında ve hükümet programında yer almasına karşın vicdani ret yasasını hazırlamayı ve hayata geçirmeyi adeta bilinçli bir şekilde oyalayan hükümet partileri bu yaşananlardan sorumludur” diyen Sonüstün; “Kıbrıs’ın kuzeyinde her geçen gün artan adli suç vakalarının sorumlularını, çeteleri, voyvodaları, tacizcileri, tecavüzcüleri, yolsuzluk yapanları, ülkeyi talan edenleri ve ülke topraklarını peşkeş çekenleri tutuklayıp yargılamazken, insan öldürmek için eğitilmeyi reddeden bir genci mahkûm etmeyi seçen zihniyeti” kınadı.
Sonüstün, “Halil Karapaşaoğlu ve diğer vicdani reddini açıklayan tüm gençlerimizi de bu barışçıl hareketlerinden ötürü destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
YKP: “DÖRTLÜ KOALİSYONUN UTANCI”
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Sekretaryası da açıklamasında, vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun cezaevine gönderilmesini kınadı, eylemlere destek belirtti.
YKP, vicdani reddin Anayasa Mahkemesi kararında da bir “düşünce özgürlüğü” olarak tanındığına işaret ederek, vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun “düşünce suçlusu” olarak cezaevine girmesini “dörtlü koalisyonun utancı” olarak niteledi.
YKP, insan hak ve özgürlüklerine, düşünce özgürlüğüne, anti-militarizme önem verdiğini söyleyen siyasi parti, sendika ve örgütlerini saat 17.00’deki eyleme katılmaya çağırdı.
SENDİKAL PLATFORM: “YASANIN İVEDİLİKLE MECLİS’TEN GEÇİRİLMESİ HÜKÜMETİN GÖREVİ”
Basın Sen Başkanı Ali Kişmir de, Sendikal Platform adına yaptığı yazılı açıklamada; Sendikal Platform olarak düşünce, ifade ve tüm özgürlüklere sahip çıktıklarını belirterek, bu yolda mücadele veren tüm kesimlerle omuz omuza olacaklarını kaydetti.
Bugün hükümet edenlerin yaşanan adaletsizliğin sorumlusu olduğunu belirten Kişmir, demokrasiye kara bir leke sürüldüğünü, Vicdani Ret Yasası Tasarısı’nın ivedilikle Meclis’ten geçirilmesinin insan hakları ve adalet adına hükümetin en asli görevlerinden bir tanesi olduğunu belirtti.
Hükümetin 11 aylık dönemde hükümet programlarında olmasına rağmen bu konuda geç adım attığını da savunan Kişmir, bunun, bir kişinin demir parmaklıklar ardına gitmesine neden olduğunu ifade etti.
AİHM’ye göre bir insan hakkı olan vicdani reddini açıklayan Karapaşaoğlu’nun mücadelesini selamladıklarını bildiren Kişmir, saat 17.00’de Merkezi Cezaevi önündeki “Halil İçin Adalet” eylemine tüm platform üyelerini ve halkı davet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sahte resmi belge düzenleyen kişi trafik kontrolünde yakalandıLefkoşa’da sahte resmi belge düzenleyerek, başkasının kimliğine bürünen bir kişi trafik kontrolünde tespit edilerek, tutuklandı.01 Ağustos 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Girne Güzelyurt yolunda kaza, bir kişi yaralandıGirne Güzelyurt ana yolunda iki araç çarpıştı,1 kişi yaralandı.01 Ağustos 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Çalıştığı iş yerinden para çalan kişi tutuklandıHaspolat’ta çalıştığı iş yerinden para çalan kişi tutuklandı.01 Ağustos 2025 Cuma 17:44KIBRIS
Tufan Erhürman: Erdinç Gündüz Kıbrıs Türk kültürünün çok önemli bir değeriydiCTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hayatını kaybeden Erdinç Gündüz için yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk müziği, Kıbrıs Türk kültürü çok önemli bir değerini, sevgili Erdinç Gündüz’ü yitirdi. Hep yüreklerimizde olacaksın Erdinç Abi” ifadelerini kullandı.01 Ağustos 2025 Cuma 17:43KIBRIS
Hava iç kesimlerde 35-38, sahillerde 31-34 derece dolaylarında olacakHava sıcaklığı iç kesimlerde 38, sahillerde 34 derece dolaylarında olacak; rüzgar zaman zaman kuvvetli esecek.01 Ağustos 2025 Cuma 17:38HAVA DURUMU
Dua Lipa Kosova vatandaşlığı aldıDünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa’ya, memleketiyle kurduğu güçlü bağa bir vefa niteliğinde, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani tarafından Kosova vatandaşlığı verildi.01 Ağustos 2025 Cuma 16:39AVRUPA
"Kıbrıslı Rumların tutuklu yargılanmaları orantısız ve ağır"Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Kıbrıslı Rum çiftin tutuklu yargılanmasına karar verilmesini “orantısız ve ağır” olarak nitelendirdi.01 Ağustos 2025 Cuma 15:53KIBRIS
DAÜ-SEN’den siyasi partilere ziyaretDAÜ-SEN Yürütme Kurulu’ndan bir ekip, 3 muhalefet partisini ziyaret ederek, yükseköğretimdeki genel durumu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin sürdürebilir mali yapısı açısından gelinen aşamayı değerlendiren raporunu sundu.01 Ağustos 2025 Cuma 15:46KIBRIS
Görevden alma ve atamalar devam ediyor1 Ağustos itibarıyla, Üst Kademe Yöneticileri Yasası uyarınca bazı kişiler görevden alınırken, bazı atamalar da yapıldı. Atanmış kişilerden bazılarının da görev yerleri değiştirildi.01 Ağustos 2025 Cuma 15:44KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta ‘sahte evlilik çetesi’ mensuplarına 4 yıl hapis cezasıGüney Kıbrıs’ta sahte evlilikler düzenleyen ve 2024 yılının ocak ayında gerçekleştirilen bir operasyonda ortaya çıkarılan uluslararası sahte evlilik çetesinin 4 mensubuna 4 yıl hapis cezası verildi.01 Ağustos 2025 Cuma 15:40GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs