SENDİKAL PLATFORM, TES’E DESTEK EYLEMİ DÜZENLEDİ.
Sendikal Platform, sözleşme süresi biten Vakıflar İdaresi’ne ait Dome Otel’in, mevcut işletmeci Turizm Emekçileri Sendikası’na (TES) kiralanması talebiyle otel önünde TES’e destek eylemi düzenledi.

16 Ocak 2019 Çarşamba 18:16
Sendikal Platform, sözleşme süresi biten Vakıflar İdaresi’ne ait Dome Otel’in, mevcut işletmeci Turizm Emekçileri Sendikası’na (TES) kiralanması talebiyle otel önünde TES’e destek eylemi düzenledi.
KTÖS, KTOEÖS, Koop-Sen, Basın-Sen,Türk-Sen, Dev-İş, Çağ-Sen, KTAMS, Güç-Sen, BES, Tıp-İş’in yer aldığı Platform adına hazırlanan açıklama Mehmetali Güröz tarafından okundu.
PLATFORM AÇIKLAMASI
Açıklamada, “Dome Otel tüm Kıbrıslıların malıdır ve otelin emekçiler tarafından işletilmeye devam edilmesi kırmızı çizgilerimiz arasındadır” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, Vakıflar İderesi’nin Başbakanlık’a bağlı olmasından dolayı Başbakan Tufan Erhürman’a Dome Otel’in TES ile sözleşmesinin uzatılması çağrısında bulunuldu.
Başbakan Tufan Erhürman’ın kendisine bağlı olan Vakıflar İdaresi’nin müdürüne söz geçiremediğinin anlaşıldığı kaydedilen açıklamada, “İlgili müdür tarafından yapılan açıklamalar ve atılan adımlar Başbakan’ın iradesini çiğnemektedir” denildi.
TES ile sözleşmenin 8 aydır yapılmamasından dolayı Başbakan Tufan Erhürman’ın irade gösterememekle suçlandığı açıklamada, otel hakkında yalan yanlış haberler yapıldığı ve siyasi rant elde etmek için kullanılmaya başlandığı savunuldu.
KARAMAN: “ÜRETENİN YÖNETEBİLECEĞİ İDDİASIYLA TALİBİZ”
Eylemde konuşan TES Başkanı Bayram Karaman, Sendikal Platform’un Dome Otel konusunda TES’in yanında olmasının çok önemli olduğunu söyledi.
TES’in üretenin yönetebileceği iddiasıyla Dome Otel’in yönetimine talip olduğunu kaydeden Karaman, “Birlikte ürettik, başarılı olduk, adil paylaştık, kaybeden olmadı” dedi.
“Dome Otel’in TES tarafından yönetilmesi sonucunda Vakıflar İdaresi’nin, otel çalışanlarının ve barışın kazandığını” belirten Karaman, otelde, otelin 1974 öncesi sahibinin torununu ağırladıklarını, bahse konu kişinin de otelin çalışanlar tarafından yönetilmesinden memnun olduğunu dile getirdiğini kaydetti.
BIÇAKLI
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, UBP’nin hükümette olduğu dönemde Vakıflar İdaresi’nin 23 mülkle ilgili ihalesiz kiralamaya gittiğini, tek bir kira sözleşmesinin ise ihaleyle uzatılmadığını söyledi.
Saray Otel, Salamis Otel, Mimoza Otel, Kıbrıs Türk Hava Yolları ve Ercan Havalima’nın özele verilmesini eleştiren Bıçaklı, 2008’e kadar zarar eden Dome Otel’in TES tarafından işletilmeye başlamasıyla kâra geçtiğini, katkı almadan otelin yenilendiğini kaydetti.
Arslan Bıçaklı, Dome Otel’in Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı veya Vergi Dairesi’ne borcu bulunmadığını, kaçak işçi çalıştırmadığını ifade ederek TES’le sözleşmenin neden henüz yapılmadığının açıklanmasını istedi.
Bıçaklı ayrıca, Sayıştay’ın otelle ilgili raporunun, otelin ihaleyle kiralanması gerektiği şeklinde yorumlanmasının da yanlış olduğunu söyledi.
ELCİL
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil ise KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin makam aracı ile UBP’nin Dome Otel ile ilgili eylemine katılmasının suç olduğunu belirtti.
Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu “Raskolnikov” oyunuyla yılın son gösterimini 26 Aralık’ta yapacakGirne Belediyesi Oda Tiyatrosu, “Raskolnikov” oyunuyla yılın son gösterimini yapacak.16 Aralık 2025 Salı 13:27KÜLTÜR/ SANAT
Rum başsavcılığı yabancı birinin evlilik yoluyla Kıbrıs vatandaşı olma talebini reddettiGüney Kıbrıs'ta Yüksek Anayasa Mahkemesi, yabancı bir erkeğin Kıbrıslı biriyle evli olmasına rağmen vatandaşlık başvurusunun reddini onayladı. Başsavcılık, kararın vatandaşlık başvurularının bakanın takdirinde olduğunu gösterdiğini açıkladı.16 Aralık 2025 Salı 12:48GÜNEY KIBRIS
Gıda Mühendisleri Odası: Güvenli gıda, sağlıklı hayvanla başlarGıda Mühendisleri Odası, şap hastalığına dikkat çekerek hayvansal gıdaların güvenli kabul edilebilmesi için hayvanların sağlıklı ve veteriner kontrolünden geçmiş olması gerektiğini vurguladı16 Aralık 2025 Salı 12:38GENEL SAĞLIK
Dörtyol’da araçta eski eser niteliğinde taş çapa bulundu: 2 kişi tutuklandıDörtyol’da trafik kontrolü sırasında durdurulan araçta eski eser niteliğinde olduğuna inanılan bir adet taş çapa bulunurken, meseleyle bağlantılı iki kişi tutuklandı; soruşturma devam ediyor.16 Aralık 2025 Salı 12:33KIBRIS
Holguin: Yeni bir gayriresmi 5+1 için erkenBM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, “şu an için gayriresmi bir 5+1 konferansın takviminin belirlenmesi için erken olduğu” görüşünü dile getirdi.16 Aralık 2025 Salı 12:29KIBRIS SORUNU
Girne-Lefkoşa yolu bu akşam kısmi olarak kapatılacakGirne Belediyesi, Ecevit Caddesi’nde yapılacak yol çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhların bu akşam belirli saatlerde trafiğe kapatılacağını duyurdu.16 Aralık 2025 Salı 12:28KIBRIS
İkamet izni için başkasının adreslerini kullandılarPolisten verilen bilgiye göre, S.Ö., K.Ö. ve A.Y.A. ile diğer tüm şahıslar tutuklandı.16 Aralık 2025 Salı 12:27KIBRIS
Mavideniz davasında çarpıcı ifade: Ölüm ani değil, yavaş geliştiİskele’de 2023 yılında Hüseyin Mavideniz’in bir eğlence mekanı önünde hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz’in mahkemede verdiği ifade duruşma salonunda derin etki yarattı.16 Aralık 2025 Salı 12:26KIBRIS
LAÜ’ de Dr. Dt. Yalçın Ergir’in semineri büyük bir ilgiyle gerçekleştiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hekimliği Kulübü tarafından 2. Dentmoment semineri düzenlendi.16 Aralık 2025 Salı 11:47LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Gururlandıran Dünya, Avrupa ve Kıbrıs Birincilikleri!Yakın Doğu Koleji öğrencileri, Cambridge International ve Pearson Edexcel sınavlarında elde ettikleri dünya, Avrupa ve Kıbrıs birincilikleri ile büyük bir başarıya imza attılar.16 Aralık 2025 Salı 10:48YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.