03 Mayıs 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

SEFERBERLİK SENEYE 3 GÜN HEMDE YATILI OLACAK

Seferberlik seneye 3 gün hemde yatılı olacak

16 Eylül 2015 Çarşamba 23:06

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının seferberliği önümüzdeki sene 3 güne çıkartacağı öne sürülüyor. Seferberliğe katılan seferilere bir komutan tarafından yapılan tebligatta seferberliğin önümüzdeki yıl 3 güne çıkartılacağı ve seferberliğin artık yatılı olacağı belirtildi.

Tebligatı yapan komutanın önümüzdeki yıl yapılacak seferberlik çağrısı sonrasında da seferilerin Dikmen eski çöplüğü yanında yapılacak olan ve içerisinde yatakhaneler ile yemekhanelerin de olacağı bir binada seferberlik görevlerini yapacaklarını belirttiği öğrenildi.

Seferberliğe katılan güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, iki gündür seferberlik eğitimine gidiyoruz. Seferberliğin ilk günü ya ağaç altında oturarak yada yemekhanede geçirdik. Ne silah nede alçak veya yüksek sürünme gibi eğitim görmedik. İkinci gün yani bugün biraz yerlerimizden kımıldanır gibi olduk dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla eskiden seferberlik sonrasında bize bir kâğıt verilir ve ne zaman yeniden seferberliğe katılacağımızı ve nerede olacağımızı bize bir yıl öncesinde yazılı olarak tebliğ ederlerdi. Ancak bu defa böyle olmadı. ikinci gün yani bugün seferberlik sona erdiği zaman bir komutan yanımıza geldi. Tebligatın yapılmayacağını daha sonra bize bildirileceğini, çünkü önümüzdeki yıl seferberliğin 3 gün olacağını ve Yakın Doğu Okulu karşısındaki Askeri Tesislerin hemen üzerinde eski Dikmen Çöplüğü yanında binalar yapılmaya başlandığını ve seferberliklerin artık orada yapılacağını söyledi dedi.

Yapılmaya başlanan binada yatakhane ve yemekhanelerin de bulunduğunu ve seferberliklerin artık 3 gün yatılı olarak yapılacağı bize söylendi. İlk gün 7 lira elli krş ikinci gün de 7 lira elli kuruş yol harcırahı verdiler. Peki önümüzdeki yıl seferberlik 3 gün yatılı olursa iş sahipleri, hayvan üreticisi, çiftçisi, narenciye üreticisi ne yapacak ifadesinde bulunan ayni kaynak, zaten o an bir hayvan üreticisi komutana ben hayvan üreticisiyim. Hayvanlarımı ben sağarım şayet ben olmazsam o sütleri sağılmayan hayvanlar ne olur diye sordu. Kısacası şayet bu 3 günlük yatılı uygulama hayata geçirilirse inanın esnaf, işçi, iş sahibi, hayvan üreticisi çok zorda kalır dedi.

Taner ULUTAŞ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA