25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

SEÇİMLERE MÜDAHALE Mİ?

Seçimlere müdahale mi?

15 Mayıs 2014 Perşembe 16:01

TC Elçiliğinin seçimler için devreye girdiği ileri sürüldü

Taner ULUTAŞ

Belediye Başkanlığı seçimleri için geri sayım başlarken, TC Büyükelçiliğinin fiilen seçimler ile ilgili olarak devreye girdiği iddia edildi.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre TC Büyükelçiliğinin, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen'in seçimlerde Ahmet Sennaroğlu ile Salih Çalıkuşu karşısında başarılı olması için ağırlığını koyarak Elçilikte görevli bir çalışanını bölgede görevlendirdiği ve ev ev temaslara başladığı öğrenildi.

TC Elçiliği temaslara başladı

TC Büyükelçiliğinde görevli bir kişi ile Sezai Sezen'in önce Tuzluca köyü, ardından Yedikonuk ile diğer bölge köylerini ziyaret ettiği iddia edildi. Tuzluca köyüne gelerek arabasını bırakan Sezai Sezen'in yanında bir Elçilik mensubu olduğu sırada, TC Büyükelçiliğine ait araba ile Yedikonuk köyüne giderek burada aileler ile birlikte seçimler ile ilgili olarak görüşmeler yaptığı öne sürülüyor.

kibris

Yardım vaadi

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada “Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, yanında TC Elçiliğine mensup çalışan ve elçiliğe ait araba ile köyümüze geldi. Bize TC Yardım Heyetinden yapılacak yardım ile evimizin tamiratının yapılacağını söyledi. Evimizin tamiri ile ilgili birçok ihtiyacınız giderilecek dedikten sonra Sezai Sezen'e destek vermemiz istendi. Benim evimin yanı sıra Elçilik adamı ile Sezai Bey kendilerine yakın gördükleri birçok eve gitti” diye konuştu

Koruma polisiydim Karpaz bölgesini gezerdik

TC Büyükelçiliğinde görevli isminin saklı tutulmasını isteyen eski bir koruma ise yaptığı açıklamada, “Elçilikte 1994-2002 yılları arasında koruma polisi olarak çalıştım. Seçim dönemlerinde Yerel veya Genel seçimlerde dâhil Karpaz bölgesindeki TC Kökenli seçmenler üzerinde baskı kurularak Büyükelçilerin bilgisi dâhilinde Konsoloslarla birlikte oy istediğimi bilirim. Yani kısacası Büyükelçinin bilgisi olmadan bu diplomatlar evlerinin kapısından bile çıkamaz” dedi.

“Seçmen sürekli olarak baskı altına alınıp oy istendi”

“Bu söylediklerime o zamanın Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Galip Mendi Paşa da o zaman Albay rütbesindeydi. Karpaz bölgesindeki köylere o da bizimle gelirdi” diye konuşan aynı kaynak açıklamasına devamla, “amaç, TC Kökenli seçmenleri baskı altına alıp istedikleri adaya veya partiye oy yönlendirmekti. Sanırım o zamanlar bunda da başarılı olundu” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA