25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

SEÇİME DOĞRU 26 MART

Seçime Doğru 26 Mart

26 Mart 2014 Çarşamba 10:32

Sol’un LTB Başkan Adayı Mehmet Harmancı

TDP Parti Meclisi, önceki gece KTÖS lokalinde toplandı. TDP PM’si CTP-BG ve BKP ile yapılan görüşmeleri değerlendirildi. TDP Parti Meclisi CTP-BG’nin 21 Belediyede adayını açıkladığını ve işbirliği olasılığını berhava ettiği tespitini yaptı. Aynı zamanda BKP ve Baraka Kültür Merkezinin de yer aldığı bir SOL ittifak için ise zemin olduğunu belirterek TDP Merkez Yönetim Kurulu’nu yetkilendirdi.

TDP, BKP ve Baraka ile birçok demokratik kitle örgütünün birlikte LTB Başkan adayı olarak Mehmet Harmancı’nın aday çıkarılması öngörülüyor.

 

UBP ile DP/UG’nin Ortak Adayı Sertoğlu

UBP ile DP/UG yerel seçimlerde yapacağı ittifakta ise LTB başkanlığı için Hasan Sertoğlu’nu aday çıkarmaya karar verdi. Hasan Sertoğlu’nun LTB başkanlık seçimlerinde oldukça iddialı olduğu ve seçimi kaznmak için çalışmaya başladığı belirtildi.

 

Fellahoğlu CTP’nin adayı

CTP/BG’nin LTB Başkan adayı ise geçen haftalarda parti Meclisinin aldığı karar doğrultusunda bu yıl da değişmeyecek. LTB Başkanı da olan Kadri Fellahoğlu seçimlere hiç bir bağlaşığı olmadan giriyor.

Mehmetçik’te Sarıçizmeli aday

CTP-BG Mehmetçik’te Cemil Sarıçizmeli’yi aday gösterme niyetinde. CTP-BG Haziran ayında yapılacak yerel seçimlere Mehmetçik’te Cemil Sarıçizmeli’yi Belediye Başkan adayı göstermek için çalışmalarına hız verdi. Mehmetçik’te yapılan toplantıda CTP-BG örgütünün de Sarıçizmeli’nin adaylığına sıcak baktığı belirtildi. Cemil Sarıçizmeli DAÜ’de öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Sarıçizmeli aynı zamanda DAÜ-SEN’de de yönetim kurulu üyeliği  yapıyor.

Cemil Sarıçizmeli 2006 yılında da Mehmetçik Belediye Başkanlığına CTP-BG’den  aday olmuş ancak seçimi kazanamamıştı.

Foto: saricizmeli

DP/UG Güzelyurt Adayı Mertekçi

DP/UG Güzelyurt’ta Mustafa Mertekçi’yi aday çıkarma düşüncesnde. DP/UG Güzelyurt’ta her kesimden destek alabilecek bir aday olan Mustafa Mertekçi daha önceleri yapılan anketlerde de ismi Güzelyurtlulara soruldu. Mustafa Mertekçi halen Yalova Spor Kulübünün de başkanlığını yürütüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA