20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

SEÇİME DOĞRU 24 MART

Seçime Doğru 24 Mart

24 Mart 2014 Pazartesi 18:31

UBP ile DP/UG Uzlaştı

İskele, Lefke ve Mehmetçik uzlaşı dışı bırakıldı.

UBP ve DP/UG  her konuda mutabakata vardı.

Günlerdir devam eden Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Ulusal güçler arasındaki yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri bu gün yapılan son görüşmelerin ardından uzlaşıya varılarak sonuçlandırıldı.

Adayların  Pazartesi açıklanması bekleniyor

*******

Lefke için CTP’den gazete ilanı

CTP Güzelyurt İlçesi için aday arayışını sürdürüyor. CTP Güzelyurt İlçe Başkanı imzası ile Doğan Şahali, Lefke Belediye Başkanlığı için aday arayışına girdiklerini gazetelere verdikleri reklamlarla duyurdu. 25 Mart 2014, Salı günü mesai bitimine kadar CTP Güzelyurt İlçe Başkalığı’na adayların gerekli evraklar ile başvurması istendi.

 

 

**************

 

Mehmet Özsezer’e destek yok

Dikmen’de Başkanlık yarışı içi adı geçen UBP’li, Dikmen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsezer’e destek çıkmadı. Dikmen’de UBP VE DP-UG’nin ortak listesine girmeye çalışan Özsezer, her iki partiden de aradığı ilgiyi göremedi. Bölgede yeni başkan arayışlarına gidilirken, UBP ve DP-UG Yüksel Çelebi’nin karşısına çıkarılacak daha güçlü bir aday arayışında.

 

**************

 

Sertoğlu’na alternatif aranıyor

Lefkoşa’da UBP ile DP-UG’nin aday belirleme krizi sürüyor. Futbol Federasyonu Başkanı olan Hasan Seroğlu’nun adaylığı beklemeye girdi. UBP ile DP-UG tabanından son zamanda büyük eleştiriler alan Seroğlu isimi Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis ile KTFF Başkanı olarak attığı imza nedeni ile sert şekilde eleştiriliyor. İki parti de alternatif isim arayışını gizliden gizliye sürdürüyor.

 

Mehmet Demirci gibi

Dipkarpaz’da Mehmet Demirci ile Suphi Coşkun arasında gerçekleşecek Belediye Başkanlığı seçiminde, Demirci’nin yarışı kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor. Eski Belediye Başkanlarından Arif Özbayrak yeniden aday olma niyetinde ama herhangi bir partinin desteğini da almış değil. Bölgede, Özbayrak bağımsız olarak girse bile kazanamayacak yorumları yapılıyor. 

 

 

Sezai Sezen kaybedebilir

CTP’nin Büyükkonuk’ta Tarım Bakanı Sennaroğlu’nun oğlu Ahmet Sennaroğlu’nu aday göstermesi, “Sezai Sezen seçimi kaybedecek” şeklinde yorumlanıyor. UBP’ye yakın kaynaklar Sezai Sezen’in adaylığına şüphe ile bakarken, genç ve dinamik bir aday olan Ahmet Sennaroğlu’nun anketlerde de yükselişe geçtiği ifade ediliyor.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA