19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

SEÇİME DOĞRU 19 MART

Seçime Doğru 19 Mart

23 Mart 2014 Pazar 14:32

Çatalköy

UBP DP/UG ittifakı çatlıyor, CTP’nin ise adayı yok

CTP-BG nin yaptırdığı kamuoyu yoklamasında kazanma şansı olan adayının %12 olduğu öne sürüldü. CTP-BG’nin Çatalköy’de ciddi aday sıkıntısı yaşadığı da iddia ediliyor.

italyada-secim-yasasina-iptal-53084e970b65b

Yapılan anketlerde mevcut Bağımsız başkan olan Mehmet Hulusioğlu’nun desteğinin %70’e yakın olduğu öğrenildi.

UBP’nin bağımsız aday çıkarma çalışmasında olduğu Derviş Albayrak’ı bağımsız aday gösterip oyları ona yönlendirmeye çalışacağı öğrenildi.

TDP Çatalköy örgütünün ve TDP’ye Çatalköy’de oy veren seçmenlerinde de çok büyük oranda desteğinin Bağımsız aday olan Mehmet Hulusioğlu’ndan yana olduğu öğrenildi.

 

Yenierenköy

Yenierenköy’de DP/UG mevcut belediye başkanı Özay Öykün’ü UBP ile yapılacak işbirliğinde ortak aday olarak göstermek istiyor. Ancak işbirliğinde yaşanabilecek pürüzler nedeni ile süreç henüz netleşmedi

 

İskele DP/UG  Örgütleri İsyan Etti

İskele DP/UG örgütleri önceki günlerde İskele’de yapılan toplantıda deyim yerinde ise DP/UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a isyan etti. İskele’de DP/UG ile UBP’nin işbirliğinin olmayacağını belirten kaynaklar DP/UG İskele örgütlerinin İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı dışındaki DP/UG İskele Belediye  Başkan adaylarının seçilme şansı olmadığını belirtirken DP/UG İskele örgütlerinin önümüzdeki günlerde genel merkez ile ciddi bir çatışma yaşamasının olası olduğu kaydedildi.

 

Mehmetçik’te UBP 30 Martta sandık kuruyor

Mehmetçik Belediyesi de DP/UG ile UBP’nin ittifak anlaşmasının dışında kalan bölgelerden. Mehetçik’te 6 UBP’li Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre UBP 30 Mart günü Mehmetçik’te Belediye başkanı belirlemek için 126 delegesinin önüne sandığı koyacak. UBP Mehmetçik Belediye Başkan adayı olmak için ise  Cenk Şeren,Hüseyin Cumaoğlu,Mehmet Ziya Tolgan,Hasan Hüryol, Hüseyin Yenigün, Aycan Canalp delegelerden yetki almaya çalışacak.

 

Adalıer anketlerde en dipte

3 dönemdir Mehmetçik’te belediye Başkanlığı görevini yürüten Beyazıt Adalıer’in DP/UG tarafından yapılan anketlerde en dipte çıktığı öğrenildi. DP/UG Mehmetçik’te başka aday arayışına girerken Adalıer’in eğer DP/UG kendisinden başka aday çıkarırsa yarışa bağımsız aday olarak gireceğini söylemesi ile aday arayışlarının da son bulduğu öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA