25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa19°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

SEÇİME DOĞRU 18 MART

Seçime Doğru 18 Mart

23 Mart 2014 Pazar 14:12

Girne’de iddialı adaylar

DP/UG ve UBP Bağımsız aday çıkaracak

DP/UG ile UBP’nin Girne Belediye başkanlığı için Nidai Güngördü bağımsız aday gösterebileceği kaydediliyor. Nidai Güngördü 2010 yılında da UBP’den Girne Belediye Başkanlığına aday olmuş ve seçimi kıl payı kaybetmişti.

Dr. Akçiçek hastanesini başhekimi de olan Dr. Salih Beyoğlu’nun ise 29 Haziran’da yapılacak olan yerel yönetim organları seçiminde Girne Belediye başkanlığına aday olmadığı kaydedildi.

 

Sümer Aygın için tehlike çanları çalıyor

Uzun yıllardır Girne Belediye Başkanı olan Sümer Aygın CTP-BG Parti Meclisinden de onay alan alarak yeniden aday oldu. 29 Haziran’daki yerel seçimim Sümer Aygın’ın en zor seçimi olacağı kaydedilirken sonuçlar merakla bekleniyor.

 

Zeki Çeler Henüz karar vermedi

TDP’nin  Girne’de Girne Milletvekili  Zeki Çeler ile yarışması bekleniyor. Zeki Çeler’in adaylık için net kararını vermediği kaydedilirken, aday olmaması durumunda, TDP’nin Girne de olası bağımsız adaylardan birini de destekleyebileceği öne sürüldü.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin Başkanı da olan  Hüseyin Güven’in bağımsız aday olabileceği ve TDP, BKP, ve sivil toplum örgütlerinden ciddi bir destek alması halinde kazanma potansiyelinin olduğu öne sürüldü.

 

 

İskele’de Yeni anket

Bir anket şirketi tarafından İskele Belediye Başkanlığı seçimi için yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan anket hafta sonu İskele Beldesinde gerçekleştirildi.

Yapılan anketin DP/UG  adayını belirlemek için yaptırıldığı öne sürüldü.

Ankette katılımcılara Halil İbrahim Orun, Hasan Sadıkoğlu, Ejder Aslanbaba,Aydın Çırakoğlu ,Mehmet Erülkü,Çağan Coşkuner’in isimleri soruldu.

Edinilen bilgilere göre Halil İbrahim Orun’a %30 civarında destek verildiği, öte yandan ankete katılanların %50’si gibi büyük bir bölümünün sorulan adaylardan hiçbirini desteklemeyeceğini beyan ettiği öne sürüldü.

Foto: Halil Orun, Mehmet Erülkü, Ejder Aslanbaba, Aydın Çırakoğlı, Çağan Coşkuner,Hasan Sadıkoğlu

Güzelyurt

CTP/BG Bican ile

CTP/BG Güzelyurt’ta seçime Güzelyurt Belediye Meclis üyesi de olan Osman Bican ile katılacak. Osman Bican’in seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde başladığı ve halk ziyaretleri yaptığı kaydedildi.

UBP ile DP/UG ortak adayı Mahmut Özçınar

Özçınar uzunca bir süredir Güzelyurt Beleidye Başkanlığı görevini yürütüyor. UBP ile DP/UG’nin yaptığı işbriliği tabanda tutarsa Özçınar’ın Güzelyurtta seçimi kazanmaya yakın olduğu öne sürülüyor.

TDP/BKP Ortak aday arayışında

TDP ile BKP ise solda ortak aday arayışlarını Güzelyurt’ta da sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre her iki parti, Metin Ertop ismi üzerinde uzlaşmaya çok yakın.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA