25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

SEÇİME DOĞRU 17 MART

Seçime Doğru 17 Mart

23 Mart 2014 Pazar 13:53

Yerel Seçimler 29 Haziran tarihinde yapılıyor. Siyasal partiler de adaylarını tespit etmek için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Koalisyonun küçük ortağı DP/UG, büyük ortaktan gelen tepkilere rağmen UBP ile birçok Belediye ve özellikle CTP/BG’li başkanların olduğu belediyelerde işbirliği yaparken CTP/BG ile TDP ise henüz bir anlaşmaya varamadı. TDP MYK,  “CTP ile zemin yok “açıklaması yaptı. Diğer yanadan TDP- BKP, Baraka işbirliği çalışmaları sürüyor. Yukarıdaki tablodan da görüleceği gibi Lefkoşa’da sağ oylar DP/UG-UBP işbirliğiyle birleşirken sol oylar ise 3 parça halinde seçime girecek.

kktcde-sandiklar-kapandi-53077d5c92c62

Lefkoşa

Amiral gemisini almak için bu kez UBP ile DP/UG işbirliğinin ortak adayı UBP’li Hasan Sertoğlu oldu.  Hasan Sertoğlu’nun özellikle KOP sürecinde ortaya koyduğu iddialı ve tutarlı tavır Lefkoşa’lı seçmen tarafından da olumlu bulunuyor. Sertoğlu ismi Lefkoşa’da ciddi heyecan uyandırdı.

 

Kadri Fellahoğlu’na Parti Meclisinde epeyce bir hayır oyu çıkmasına karşın parti Fellahoğlu’nun adaylığında karar kıldı. Öte yandan Kadri Fellahoğlu’nun sendika ile yaşadığı zıtlaşma halen belleklerdeki yerini koruyor.

 

TDP-BKP ve Baraka Kültür merkezinin muhtemel ortak adayı ise TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı olacak. Siyasi kulislerde Harmancı’nın bu seçimlerde bir önceki seçimde TDP adayı olan DR. Suphi Hüdaoğlu’nun aldığı %14.1 oyu geçebileceği konuşuluyor.

 

 

YKP yerel yönetim seçimlerine Murat Kanatlı ile katılıyor. Son dönemlerde vicdani ret konusunda gündeme gelen Kanatlı’nın LTB Başkanlığındaki performansı ise merak ediliyor.

 

Gazimağusa

Oktay Kayalp 20 yıllık Gazimağusa Belediye Başkanı. Seveni çok ancak, “20 yıl yeter” diyen de var. Kayalp CTP/BG adayı olarak parti meclisinden güçlü destek aldı. Kayalp’ın son 20 yıldır TKP tabanından ve UBP tabanından ciddi destek alarak seçildiği biliniyor. Bakalım bu seçimde Kayalp Gazimağusalıların gönlünü bir kez daha kazanabilecek mi?

 

İsmail Arter DP/UG ile UBP’nin Gazimağusa’daki ortak adayı. Veteriner olan İsmail Arter sevilen kişiliği ve UBP ile DP/UG ittifakının düzgün işlemesi halinde Kayalp’ı hayli zorlayabilir.

Yrd. Doç. Ercan Hoşakara ise TDP-BKP-Baraka ittifakının muhtemel Gazimağusa Belediye Başkan adayı, siyasi kulislerde Hoşkaranın %10’ların üzerine çıkabileceği konuşuluyor.

 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA