19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

SDP KURULTAYI YAPILDI, TUNALI BAŞKAN SEÇİLDİ

Din, dil, ırkı ayrımcılığı yapmadıklarını, yapılmasına da izin vermeyeceklerini ifade eden Tunalı, ülkenin sorunlarının giderek büyüdüğünü söyledi.

SDP Kurultayı yapıldı, Tunalı başkan seçildi

02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:50

Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) olağan kurultayının yapıldığı, parti genel başkanlığına tek aday olan Tözün Tunalı’nın seçildiği açıklandı.

SDP’den verilen bilgiye göre, 24 Haziran 2014 tarihinde kurulun partinin ilk olağan kurultayı dün akşam yapıldı.

Tözün Tunalı, kurultaydaki konuşmasında ülkedeki siyasi yapıyı eleştirdi.

“Kimilerini sağcı kimilerini solcu ilan ederek vatandaşlarımızı param parça ettiler” diyen Tözün Tunalı, “Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar ülkemizin her köşesinde kardeşlik türküleri söylemek için var olacağız. Biz kimseden icazet alarak yola çıkmadık. Büyük isimlerle ilgilenmedik, Halk olacağız sözü verdik” dedi.

Tunalı şöyle devam etti:

“Ülkede hukuki, siyasi, özgürlükçü, eşitlikçi, adaletçi, çoğulcu, katılımcı, hiçbir ayrımcılığı kabul etmeyen, insan odaklı, diyalog ve uzlaşıya dayalı, demokratik siyaseti esas alan, evrensel değerlere sahip çıkan, yenilikçi, insanlığın özgürleşmesini, kadın ve erkek eşitliğini gören, bu temelde özgür, demokratik toplumu hedefleyeceğimiz bir halk partisi olacağımızın sözünü verdik.”

Din, dil, ırkı ayrımcılığı yapmadıklarını, yapılmasına da izin vermeyeceklerini ifade eden Tunalı, ülkenin sorunlarının giderek büyüdüğünü söyledi.

“ZORLU BİR DÖNÜM NOKTASI...”

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti zorlu bir dönüm noktasındadır, tüm değerleri yıkılıyor” diyen Tunalu, zor zamanların partisi olacaklarını vurguladı.

Tunalı, “Farklı sosyal sınıfların, inançların, kültürlerin ve etnik kimliklerin yaşadığı ülkede demokrasiyi derinleştirmek, iç barışın ve gelişmenin ön koşuludur” ifadesine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA