25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

SDP: BU DÜZEN DEĞİŞECEK!

Marx’ın da dediği gibi “Cehalet, ayrıcalıklı sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır”. Biz bu oyuna boyun eğmeyeceğiz.

SDP: Bu düzen değişecek!

04 Temmuz 2016 Pazartesi 09:07

SDP'nin açıklamasını aynene aktarıyoruz;

Halkı temel alan her sistem mutlaktır ki en sağlam olandır. Halkın menfaati en yüce önceliktir. KKTC’de süregelmiş bu düzensizlik üzerine kurulu düzen elbet sona erecektir. Hiçbir tekelci sistem ilelebet yaşamamıştır. Marx’ın da dediği gibi “Cehalet, ayrıcalıklı sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır”. Biz bu oyuna boyun eğmeyeceğiz. Buna karşın, sosyalist ve demokratik bir toplum halkın özünü oluşturmadığı müddetçe boyun eğmeye devam edeceğimiz de aşikardır. Özellikle KKTC gibi dış güçlerin ve devletlerin siyasetlerinden oldukça etkilenen bir devletin yurttaşları olarak bu yöndeki girişimlerimiz daha da zorlu olacaktır.
Düzensizliğin oluşturduğu düzenden fayda sağlayanlar, bugüne değin kazandıklarını kuşkusuz ki kaybetmek istemeyecekler. Bizler, yani halk olarak, bu mücadeleyi verirken kendimiz için değil, onurumuz ve gelecek nesillerimiz için elimizi taşın altına koyup canımızı dişimize takmayı göze almalıyız. Bu süreçte, kapital sahibi işverenlerin bize baskı uygulayacağı ve ekmeğimizle oynayacakları bilinse de, en büyük zafer buna rağmen direnmek olacaktır. Karanlıkları aydınlığa taşımanın tek yolu kendinden feragat etmekten geçer. 
Biz bugüne kadar hep onurumuzdan verdik, ama bugünden sonra onurumuzla ilerlemeliyiz. Daha mütevazı bir hayat sürerek bir başlangıç yapabiliriz. Şahsi çıkarlar yerine toplumsal çıkarları önemseyerek ve de özümseyerek birlik olabilir ve karşılaşacağımız her zorluğun üstesinden gelebiliriz. Önce kendimize güvenebilmeli ve bizim gibi düşünenler ile omuz omuza yürüyebilmeliyiz. 
Onurlu ve dik duracağınız bir yaşam, popülizmin etkisinde süreceğiniz bin yıllık yaşamdan daha iyidir. Yaşadığımız bu evrenselleşen dünyanın avantajlarını göz ardı etmeksizin, bu avantajları sadece kendimize ve ailemize yönelik değil, insanlığın ve diğer tüm varlıkların lehine çevirebilmeli ve bu yönde bir yaşam sürmeliyiz. Bize vaadeliden renkli ama bir o kadar da bencil yaşamdan bir an önce sıyrılabilmeli ve gerçekleri gözlemleyebilmeliyiz.
Her bireyin elbette ki bir hayali vardır. Bu hayaller bireysel niteliktedir. Ne zaman ki birincil hayaliniz toplumsal nitelikte olacaktır, işte o zaman bireysel hayallerinizin de teker teker gerçekleştiğine şahitlik edebileceksiniz. Biraz cesaret tek gerekli olan şeydir. Goethe’nin de dediği gibi; “Mal kaybeden bir şey kaybetmiştir. Onurunu kaybeden çok şey kaybetmiştir. Cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir”.
Artık birlik olmanın zamanı gelmiştir. Önce kendimize sonra da birlikte yapabileceklerimize güvenmenin zamanı tam da şimdidir.

Bu nedenlerden dolayı ülkemizde yeni nefes olacak olan SOSYAL DEMOKRAT partiye ihtiyaç vardır.Geleceğimizi kurtarmak istiyorsak korkmadan yılmadan birbirimize sarılarak bu zorlu yolda birlikte hareket etmek için mücadeleye devam

SDP MYK Üyesi
Uluslararası İlişkiler Uzmanı
Ali Üncü

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA