28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

SARKMADAN KİLO VERMEK

Sarkmadan Kilo Vermek

21 Temmuz 2013 Pazar 14:16

şişmanPek çok kadının ideal kilosuna ulaşabilmek için çeşitli yöntemlerle kilo vermeye çalıştığı zaten bir gerçek. Ancak verilen kiloların ardından ciltte ve vücutta kalan sarkmalar ise başa gelen en büyük belalardan bir tanesi. Bu durum kötü bir görüntü sunmanın yanında kilo veren kadının verdiği kilolar ile mutlu olmasına da engel oluyor ve zayıflama hevesini, azmini daha da söndürüyor.

Özellikle zayıflamanıza rağmen varolan sarkmalar nedeniyle istediğiniz şekilde incelemiyorsanız yaptığınız diyetin sağlıklı olmadığını ve bir terslik olduğunu düşünmeniz normal. Bilhassa çok hızlı kilo verilmesine neden olan diyetlerde ve rejimlerde karşılaşılan bu durum verilen kiloların da hızla geri alınmasına önayak oluyor.

Bu sarkmaların nedenlerine bakacak olursak hızlı zayıflamanın yanında gereksiz kilo vermenin de sebepler arasında sayıldığını görebiliriz. Zira olması gerektiği kiloda olanların yine de belli bir bedene sığabilmek için diyet ve zayıflama yapmaya çalışması vücuttaki yağ-kas-su dengesinin bozulmasına ve gerçekleşen kayıplardan dolayı derinin sarkmasına neden oluyor. Ne yazık ki bu kas kayıplarının ise yeniden düzeltilmesi vermekten çok daha zor oluyor ve çeşitli rahatsızlıklara da kapı açılıyor.

Eğer normal kilonuzda olduğunuza inanıyorsanız şansınızı daha fazla zorlamamanızı ve bedeninizin dengesini bozmamanızı öneriyoruz. Yeterli miktarda beslenmediğinizde kaslarınızdaki karbonhidratların kullanılması yüzünden gerçekleşen bu kas erimeleri maalesef giderek daha da şiddetli bir hale geliyor.

Bunun yanında çok sıkı ve tek tip beslenmeye dayalı olan diyetler de sarkma ve kötü görüntülere neden oluyorlar. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mineral ve maddeleri alamaması giderek daha da yıpranmasına, yorulmasına ve dolayısıyla derinin gevşeyerek sarkmasına neden oluyor.

Sağlıklı bir diyetin iyi bir spor programı ile gerçekleşmesi gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın. Zira yeni haline adapte olmaya başlayan vücudunuzun sıkı yapısını korumak için diyetisyeninizle birlikte belirlediğiniz hareket ve sporlar bu adaptasyon sürecini iyileştirecektir.

Kilo düzeyinizin artık zorlama bir şekilde değiştiğini hissediyorsanız zayıflamaya bir son vermeniz gerektiğini ve sürekli olarak kilo alıp vermemeniz gerektiğini vücudunuzdaki sarkmaları engellemek için unutmamalısınız. Sürekli olarak farklı bir gerilime sahip olan deriniz bu nedenle giderek hem çatlaklara sahip olacaktır hem de sarkma yapacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA