29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

ŞARKILAR SOS ÇOCUKKÖYÜ YARARINA SÖYLENECEK

Girne Mahalli Baro Başkanı Avukat Dervişe Çerkez-Güryel ve 9 yaşındaki kızı Kayra Hacer Güryel, çok anlamlı bir konser için Piyanist Demet Alkan ile biraraya geldi.

Şarkılar SOS Çocukköyü yararına söylenecek

13 Eylül 2016 Salı 11:43

Girne Mahalli Baro Başkanı Avukat Dervişe Çerkez-Güryel ve9 yaşındaki kızı Kayra Hacer Güryel, Piyanist Demet Alkan ile birlikte hem SOS Çocukköyü’ne maddi destek sağlamak, hem de keyifli bir gece eşliğinde hayır kurumları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla konser düzenliyorlar. Kültür Dairesi Müdürlüğü himayelerinde, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü desteğiyle organize edilen “Klasiklerden Müzikallere Yolculuk” isimli konser, 21 Eylül Çarşamba akşamı saat 20:30’da Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirilecek.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde piyano öğretmenliği yapmakta olan Demet Alkan,2010-2015 yılları arasında  hayvanlar yararına 5 konser gerçekleştirdi.Dervişe Çerkez-Güryel, vokal eğitimi olmasa da sesinin güçlü yankıları ile tanınıyor. Çocuklar yararına daha önce de çeşitli gönüllü performanslar sergilemiş olan Dervişe Çerkez-Güryel, sevilen parçalarla gecede yine gönüllü olarak sahne alacak. Geçtiğimiz yıl vokal eğitimi almaya başlayan ve sosyal sorumluluk anlamında örnek davranışı ile takdir toplayan 9 yaşındaki kızı Kayra ise, sesinin meleksi tınıları ile geceye katkı koyacak. İki bölümden oluşacak konserin her iki yarısı Demet Alkan’ın iki klasik parça performansı ile başlayacak.Konser, Dervişe Çerkez-Güryel ve kızı Kayra’nın ünlü müzikallerden solo ve düet parçaları piyano eşliğinde seslendirmesiyle devam edecek. 

Çerkez-Güryel: “Herkes zevk aldığı bir şeyler yaparak hayır kurumlarına destek olabilir”

Profesyonel vokalist olmamalarına rağmen bu etkinliği planladıklarını belirten Dervişe Çerkez-Güryel, bu konser ile aslında herkesin zevk aldığı bir şeyi yaparak hayır kurumlarına destek olabileceğini ve sosyal sorumluluklarını yerine getirebileceğini göstermek istediklerini kaydetti. Henüz 9 yaşında olan kızı Kayra’nın da bu bilinçle büyüdüğünü ve “çocuktan çocuğa” katkıda bulunmak amacıyla bu etkinlikte kendisiyle birlikte olduğunu sözlerine ekleyen Çerkez-Güryel, “Anne-kız olarak böylesi anlamlı bir etkinlikte yer almak, aynı sahneyi paylaşacak olmak çok heyecen verici.İçimiz kıpır kıpır” dedi.

Kızıyla birlikte müziğe çok bağlı olduklarını ifade eden Dervişe Çerkez-Güryel, yazın başından beri Demet Alkan ile birlikte yoğun bir tempoda çalıştıklarını, parça seçimi ile başlayan hazırlıkların şu günlerde iyice hızlandığını belirtti.Demet Alkan ve Dervişe Çerkez-Güryel ayrıca;Magic Touch, Digitaliz, Kybele Restaurant, Foto Yücel, Deniz Plaza, Gloria Jean’s Coffees ve PRIsland Communication Services’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek konser öncesinde değerli katkılarını esirgemeyen tüm sponsorlara teşekkürlerini iletti.

Etkinlikten elde eilecek tüm gelir SOS Çocukköyü’ne

Konser biletleri 25TL’lik bağış karşılığında Deniz Plaza ve Gloria Jean’s Coffees Lefkoşa ve Girne mağazalarından veyakonser gecesi kapıdan temin edilebilecek. Bilet satışından elde edilecek tüm gelirin yanı sıra gecede satışı yapılacak içecek ve fotoğrafların gelirinden de SOS Çocukköyü’ne bağış sağlanacak.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA