24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa32°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

SARIÇİZMELİ: " MEHMETÇİK’TE BORÇ, BELEDİYENİN BOYUNU AŞTI!"

Sarıçizmeli: " Mehmetçik’te borç, belediyenin boyunu aştı!"

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:43

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli göreve gelmeleri halinde önceliklerinin Mehmetçik Belediyesi’nde 3 yıldır yapılamayan bütçe çalışmalarını hayata geçireceklerini ve sürdürülebilir bir yapı oluşturarak denk bütçe kuracaklarını belirtti.

Mehmetçik Belediyesi’nde birçok mali sorun olduğunu kaydeden Cemil Sarıçizmeli, Lefkoşa Türk Belediyesi ile aynı sorunları yaşadıklarını ifade etti. Borç miktarı bakımından LTB ile eşit seviyede olmasalar da nüfus gereği yaşanan sorunların denk görülebileceğini vurgulayan Cemil Sarıçizmeli, Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in kolektif çalışma yerine bireysel çalıştığını söyledi. Mehmetçik Belediye meclisinde bulunan 8 üyenin 7’siyle Adalıer’in kavgalı olduğunu açıklayan Sarıçizmeli, Adalıer’in seçimi kazanması halinde Mehmetçik’te bir düzelme olmayacağını belirtti.

Yatırım borcu 1 milyon TL

Mehmetçik Belediyesi’nde uzun bir süreden beridir çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığına dikkat çeken Cemil Sarıçizmeli, bu kurumlara olan borçların 1 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti. 29 Haziran’dan sonra Mehmetçik Belediyesi’ni şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturacaklarını kaydeden Sarıçizmeli, halkın ödediği her kuruşa sahip çıkılacağına vurgu yaptı. Devlete ödemeleri gereken toplamda 2 buçuk milyon TL borç olduğuna dikkat çeken Sarıçizmeli, dış piyasaya olan borçların miktarını bilmediğini söyledi. Dış piyasaya olan borçları bir an önce yapılandırmak gerektiğini belirten Sarıçizmeli, devlete olan borçlarda da önceliklerinin çalışanlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları olduğunu sözlerine ekledi.

Otellerden eksik vergi alınıyor!

Çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını devletten para alarak ödeyeceklerini anlatan Cemil Sarıçizmeli, devletten borçlanacakları bu parayı 15 yılda geri ödemeyi planladıklarını ifade etti. Bu borcu daha kısa zamanda ödemenin mümkün olmadığını dile getiren Sarıçizmeli, “Keşke daha güçlü bir mali yapı oluşturup bu borcu daha kısa zamanda ödeyebilsek” dedi. Bölgedeki otellerden alınması gereken vergi miktarlarının azaltılıp tahsil edildiğini açıklayan Sarıçizmeli, “Bu otellerden daha yüksek vergi alınması gerekiyor ama tahsil edilmesi gereken miktarın altında vergi alınıyor” dedi.

Temel hizmetler vahim durumda

Mehmetçik Belediyesi’ne ait çöplüğe de değinen CTP-BG Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, çalışanların günde 13-14 saat çalıştırıldığını ama 8 saat üzerinden ödendiğini söyledi. Bunun da çalışanlarda moral bozukluğu yarattığını dile getiren Sarıçizmeli, temel hizmetler vahim durumda. Çöpler düzenli toplanmıyor. Otellerden ciddi miktarda çöp geliyor. Evlerden toplanan çöpler vahşice çöplüğe bırakılıyor. Rüzgarın yayılmasıyla birlikte pis kokular Mehmetçik’i esir alıyor. Çöplük yandığı için başka bir yere taşımak mümkün değil. Gömmeyi planlıyoruz. Belirlenecek başka bir alana çöplük oluşturacağız ve bu çöplük halkı etkilemeyecek yerde olacak. Bu sayede Mehmetçik köyü çok daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA