SARI SICAK TEHLİKESİ

19 Haziran 2015 Cuma 09:55
“BİNLERCE İŞÇİNİN HAYATINI İLGİLENDİRİYOR”
Doktor Kıvanç Buhara, yakıcı güneş ve sıcaklara karşı halkı uyardı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcakları, ‘sarı sıcak’ olarak nitelendiren Dr. Buhara, güneş altında çalışmak zorunda olan binlerce işçiyi ilgilendiren sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri Detay Gazetesi’ne anlattı.
“DEVLET ÖNLEM ALMALI”
Detay Gazetesi Yazarlarından Doktor Kıvanç Buhara, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcaklara karşı halkı uyarırken; devleti de bu konuda önlem almaya çağırdı. Dr. Buhara, aşırı sıcaklara karşı halkı korumak amacıyla bir ay ödenekli tatil verilmesinin yasayla zorunlu kılınmasının gerektiğini söyledi.
Rana SARRO
Doktor Kıvanç Buhara, yakıcı güneş ve sıcaklara karşı halkı uyardı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcakları, ‘sarı sıcak’ olarak nitelendiren Dr. Buhara, güneş altında çalışmak zorunda olan binlerce işçiyi ilgilendiren sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri Detay Gazetesi’ne anlattı.
Detay Gazetesi Yazarlarından Doktor Kıvanç Buhara, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcaklara karşı halkı uyarırken; devleti de bu konuda önlem almaya çağırdı.
“BİNLERCE İNSANI İLGİLENDİREN BİR OLAY”
Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sıcakların, açıkta çalışmak mecburiyetinde olan binlerce işçiyi ilgilendiren bir durum olduğunu vurgulayan Dr. Buhara, bu konuda devletin önlem alması gerektiğini söyledi.
Aaşırı sıcak nedeniyle, sıvı kaybından kaynaklanabilecek beyin kanamaları yaşanabileceğine dikkat çeken Buhara, erken zamanda hastaneye yetişilememesi halinde ölüm yaşanabileceğine dikkat çekti.
“BU SAATLERDE DIŞARIDA OLMAK ÇOK SAKINCALI”
Özellikle saat 10.00’dan sonra saat 17.00’ye kadar dışarıya çıkılmasının sakıncalı olduğunu belirten Dr. Buhara, güneş altında veya dışarıda çalışan insan grupları için bu sarı sıcağın daha tehlikeli olduğuna işaret etti.
Halkın ‘sarı sıcak’tan korunması gerektiğini vurgulayan Dr. Buhara, insan hayatında çok önemli olan bu konuda devletin insanları koruması gerektiğini söyledi.
Ülkede devlette veya özelde bir ay mecburi ödenekli tatil verilmesinin önemine işaret eden Buhara, “Güney Kıbrıs’ta bu dönemde, mecburi ödenekli tatil veriliyor. Bizde de bu konuda gerekli yasa getirilmelidir” dedi.
“HAYATİ RİSK TAŞIR”
Dr. Kıvanç Buhara, saat 10.00- 17.00 saatleri arasında denize girilmemesi konusunda uyardı. Sıcak yaz aylarında, öğle saatlerinde serinlemek için denize akın edildiğini işaret eden Kıvanç Buhara, “iç bölgelere göre deniz kenarları birkaç derece daha az sıcak olsa da, vücudumuzun yanması için güneşten altında kalmak hayati risk taşır” dedi.
“PLAJLARDA BİLGİLENDİRİCİ LEVHALAR OLMALI”
Plaj yetkililerinin, bilgilendirici levhalar koymaları gerektiğini söyleyen Buhara, “hangi saatlerde denize girilebileceği, ne kadar güneş altında kalınabileceği, güneş çarpması halinde en yakın hangi sağlık ocağına ulaşılabileceğine dair bilgilendirici levhalar olmalıdır” diye konuştu. Dr. Buhara, devlet tarafından bu konuda plajlara mecburiyet getirilmesi gerektiğini söyledi.
“DENİZE SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE GİRİLMELİ”
İlk defa denize girecek insanlar için 5 dakikadan fazla güneş altında kalmanın büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Dr. Buhara, denize sabah saatleri ile akşam saatlerinde girilmesi ve gölgede geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
“BUNLARDAN UZAK DURUN…”
Yaz aylarında, sıcaklara karşı sıvı kaybının önlenebilmesi için, insanların bol su ve sıvı tüketmesi ve sebze ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Buhara, hafif ve yağsız yiyecekler tüketilmesi; yağlı yiyeceklerden, hazmı zor olan yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LAÜ öğrencilerinden Kurtuluş İlkokulu öğrencilerine yaratıcı atölye çalışması"Marshmallow ile Matematik: Fraktal Dünyasına Lezzetli Bir Yolculuk" atölyesinde öğrenciler, rengarenk marshmallow ve kürdanlarla Sierpinski üçgeni oluşturarak matematiğin büyüleyici dünyasını keşfettiler.14 Nisan 2025 Pazartesi 14:49LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Civisil – Ardahan Sahaya İndiBTM 2. Lig’de bu sezon birlikte mücade edecek olan Civisil – Ardahan Spor Kulübü sezon açılışını yaparak sahaya indi14 Nisan 2025 Pazartesi 14:47FUTBOL
Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, bu hafta yağmur beklenmediğini, Perşembe günü sabah saatlerinde sis beklendiğini bildirdi.14 Nisan 2025 Pazartesi 14:45HAVA DURUMU
Seyir halindeki araçta yangın çıktıYangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.14 Nisan 2025 Pazartesi 14:40GAZİMAĞUSA
12’nci Yiğitler Gafgarıt Festivali dün yapıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin organize ettiği 12’nci Yiğitler Gafgarıt Festivali dün yapıldı.14 Nisan 2025 Pazartesi 14:40KÜLTÜR/ SANAT
Denktaş: "Aktif siyasete dönme kararı aldım"“Aktif siyasete dönme kararı aldım. Çeşitli opsiyonlar var. Ekibimle değerlendiriyoruz, ne yapacağımızı ve hangi opsiyonu kullanacağımızı açıklayacağız”14 Nisan 2025 Pazartesi 14:35KIBRIS
Çocuklara Özel Acil Servis Açıldı!Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde tam donanımlı olarak kurulumu tamamlanan Çocuk Acil Servis, 7/24 çocuklara özel acil sağlık hizmeti vermeye başladı.14 Nisan 2025 Pazartesi 12:44YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
DAÜ-SEN: "Laik Devlet, Eşitlik, Temel Hak ve Özgürlükler Korunmalıdır!""Devlet bu ülkenin tüm çocuklarına, bireylerine sahip çıkabilmeli onların özgürlüklerini koruyabilmeli ve bunu da anayasal düzenimizin üzerinde bir güç olmadığının bilinciyle yapabilmelidir."14 Nisan 2025 Pazartesi 11:54EĞİTİM
Tatar: "Uçaklar Türkiye'den uçuyorsa Moskova'dan da uçsunlar""Bu önemli, zira burada çok sayıda Rus yaşıyor, şu anda 25-30 bin Rus var, onları çok seviyoruz, çocukları okullarımıza gidiyor, toplumun bir parçası oluyorlar. "14 Nisan 2025 Pazartesi 11:48KIBRIS
Araştırma: Fosil yakıtlardan vazgeçmek çoğu ülkenin enerji güvenliğini artıracakEnerji güvenliğine yönelik ticaretle bağlantılı riskler, net sıfır senaryolarında ortalama yüzde 19 oranında azalıyor.14 Nisan 2025 Pazartesi 11:44YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs