29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

SANAT ENGEL TANIMAZ’ SOHBETİ GAZİMAĞUSA’YA TAŞINIYOR

Sanat Engel Tanımaz’ sohbeti Gazimağusa’ya taşınıyor

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:02

 Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması üzerine 17 Eylül 2014 Çarşamba akşamı yeni bir sohbet etkinliği yapılacak.

 

İSMAİL GÖKÇE“Sanat Engel Tanımaz”ın sohbetleri bu kez İsmail Gökçe ile yapılıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlediği 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması kapsamında ikinci söyleşisini düzenleniyor. Fotoğraf sanatçısı İsmail Gökçe deneyimlerini paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak amacıyla fotoğraf meraklıları ile bir araya gelecek.

17 Eylül 2014 Çarşamba akşamı 19.30 – 21.30 saatleri arasında düzenlenecek etkinlik Gazimağusa’da Fotoğrafhane’de gerçekleşecek. Söyleşi, Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması hakkında yarışmacıları bilgilendirmek, tecrübeleri yansıtmak ve fikir alışverişi yaparak yeni bakış açıları katmak amacıyla yapılacak. Söyleşiye dileyen herkes katılabilecek.

Geçtiğimiz hafta fotoğraf sanatçıları Hasan Hüseyin ve Buket Özatay ile Lefkoşa’da bir söyleşi yapılmış ve büyük ilgi görmüştü.

İsmail Gökçe’nin Özgeçmişi

1977’de İskele’de (Kıbrıs’ta) doğdu. 2002’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV- Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Üniversite’de bir yıl Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2000-2005 yılları arasında WilbertSkip Norman ve Coşkun Aral’ın asistanlığını yaptı. 2006 yılında TC Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı’nda yüksek lisansını “Kültürel Antropoloji’de Fotoğraf Kullanımı” adlı tez çalışması ile tamamladı. 2004-2009 yılları arasındaTC İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında bir akademik dönem süresince İzmir Yaşar Üniversitesinde belgesel fotoğraf üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Aynı yıl Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 2006 yılındaLogilife isimli bir dergi için bazı Avrupa ülkelerini kapsayan fotoğraflar çekip, gezi yazıları yazdı, Türk TIR şoförlerinin çalışma şartları ile ilgili bir belgesel fotoğraf projesi hazırladı. İsmail Gökçe birçok karma sergiye katıldı, dia gösterileri yaptı, çeşitli dernek ve üniversitelerde söyleşiler gerçekleştirdi, yurtiçi ve yurtdışında sergiler açarak fotoğraf yarışmalarında ödüller kazandı ve fotoğraf yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yaptı. Fotoğrafları yerli ve yabancı gazete ile dergilerde yayınlandı.

Gökçe fotoğraflarında insanı konu aldı, Çingeneler, Maronitler, Caferiler ve Çeçen mülteciler ile ilgili fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. 2013 yılında Kıbrıs'ın ilk fotoğraf eğitim merkezi olan İG Fotoğrafhane'yi kurdu. Halen Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nde eğitmen, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde doktora tezi üzerinde çalışmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA