19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

SAMARAS VE ERDOĞAN NATO ZİRVESİ'NDE GÖRÜŞECEK

Samaras ve Erdoğan NATO Zirvesi'nde görüşecek

04 Eylül 2014 Perşembe 14:43

Yunanistan Başbakanı Samaras ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Galler'de düzenlenecek yıllık NATO zirvesi dolayısıyla bulundukları Cardiff'te gayrı resmi bir görüşme yapacaklar.

Atina'dan alınan haberlere göre, 'protokol dışı' gerçekleşecek bu görüşmeyi, Türkiye cumhurbaşkanlığına yeni seçilen Recep Tayyip Erdoğan talep etti.

Kuzey Kıbrıs'a geçtiğimiz gün bir ziyaret gerçekleştiren Eroğlu'nun burada yaptığı açıklamalardan rahatsız olmasına rağmen Yunanistan görüşme talebini kabul etti.

Atina'dan gelen haberlere göre iki lider Cardiff'teki görüşmede özel olarak iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele alacaklar.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk resmi ziyaretini Kuzey Kıbrıs’a yapmayı tercih etmişti.

Oradaki Türk ve Kıbrıslı Türk gazetecilere açıklamasında Erdoğan, Yunanistan'ı Kıbrıs sorununun çözümüne ve İstanbul'daki Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılmasına yönelik 'yükümlülüklerini yerine getirmede uyumlu olmamakla' suçlamıştı.

Kıbrıs'ta bir çözüm tek  'iki ayrı devlet’  olması gerektiğini iddia eden Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ziyareti sırasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos aracılığıyla Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'ten, resmi bir kutlama mektubu aldığını reddetmişti.

Pazartesi günü Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, Erdoğan'ın Kıbrıs'ın işgal bölgelerindeki açıklamalarının hayal kırıklığı yarattığını belirtmişti.

Sözcü, “Türkiye Yunanistan'ın uluslararası yükümlülüklerini, Türkiye'nin Kıbrıs'taki durum için ciddi sorumluluklarıyla bütünleştiremez” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA