20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

“SALDIRGANLAR MUTLAKA CEZALANDIRILMALI. TDP OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıslı Türklere yönelik Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen saldırıyı değerlendirdi

“Saldırganlar mutlaka cezalandırılmalı. TDP  olayın takipçisi olacaktır”

26 Haziran 2016 Pazar 12:27

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıslı Türklere yönelik Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, saldırganların mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Bu tür olayların geçmişte de meydana geldiğini, ancak saldırganların yakalanarak gerekli cezalara çarptırılmadıklarını belirten Özyiğit, “Sn. Nikos Anastasiades ve Rum yetkililerden beklentimiz, saldırganların

yakalanarak gerekli cezalara çarptırılmalarını sağlamaktır. Aksi takdirde, bu tür olaylar yaşanmaya devam edecektir” uyarısında bulundu.

Cemal Özyiğit, TDP olarak yaşanan bu olayın hassasiyetle üzerinde duracaklarını, gerekmesi halinde hukuk dahil her platformda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Müzakere sürecinin yoğunlaştırıldığı ve liderlerin önümüzdeki ay 6 görüşme birden yapmayı planladıkları bir dönemde gerçekleşen bu saldırıların bir anlamda çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğunu da

belirten Özyiğit, bu tür olaylar karşısında, çözüm ve barış güçlerinin sağduyu içerisinde işbirliği ve güçbirliğini artırması gerekliliğini kaydetti.

Yaşanan olayın tüm Rum toplumuna mal edilmemesi gerektiğini de belirten Özyiğit, “Bu tür olaylar ne gerektiğinden farklı boyutlara çekilmeli, ne de küçümsenmeldir. İki toplum arasında güveni zedemeleye yönelik bu olaylardan dersler çıkarılmalı, mutlaka gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA