29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ŞAHALİ ÖZGÜRGÜN'E SERT ÇIKDI: ATAMALARI DA KIZININ TÖRENİNE GİTTİĞİN EĞİTİMLE Mİ YAPTIN?

Genel Kurul’da CTP Milletvekili Erkut Şahali ‘Hükümet İcraatları’yla ilgili güncel konuşma yaptı.

Şahali Özgürgün'e sert çıkdı: Atamaları da kızının törenine gittiğin eğitimle mi yaptın?

30 Haziran 2016 Perşembe 15:23

 

Geriye dönüklerin yapıldığı, gelecektekilerin ayarlamasının yapıldığı ödemelerin aksatılmayacağının konuşulmasının sevindirici olduğunu belirten Şahali, bu ödemelerin nasıl yapılacağının izaha muhtaç olduğunu, gelir getirici herhangi bir adım atılmadığını savunarak, protokolden gelecek kaynak akışının başladığını ancak onların belli taahhütler yerine getirilirse verileceğini de hatırlattı.

2 aydır “mirasyedi çılgınlığıyla” devam eden atamalar olduğunu ileri süren Şahali, Cumhurbaşkanının müşavir yaratılması konusundaki hassasiyetini dile getirmesine rağmen bu atamaların yapılmasının dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Şahali, Başbakan Özgürgün’ün kızının diploma törenine gidişiyle ilgili “bunlar üzerinde durulacak şeyler değil ben bu işin eğitimini aldım” açıklaması yaptığını savunarak, “atamaların da sahip olunan eğitime göre mi yapıldığını” sordu.

Atanan, edebiyat öğretmeni, kimyacı ve benzeri kişilerin hangi açığı kapatması düşünülerek atandığını da merak ettiğini söyleyen Şahali, AB reform uyum grubuyla varılan mutabakat sonucunda bakanlıklara 30 özel sözleşmeli personel alınması konusunda karar verildiğini ve bu personellerin o kapsamda mı alındığını sordu.

Şahali, Sayıştay denetçilerine mali yetersizlik sebebiyle kesinti yapılırken Başbakanın dünürüne daha önce verilmeyen haklar verildiğini savunarak, Cumhurbaşkanı’na Sayıştay Yasası’nı iade etme çağrısı yaptı.

Piyangolar konusunda atılan adımların kamu vicdanını yaraladığını ileri süren Şahali, hükümetin menfaat sağlayacak kişileri koruyup gözettiğini herkesin gördüğünü iddia etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA