26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

ŞAHALİ: İHANETİN CEZASI İHRAÇTIR

Şahali: ihanetin cezası ihraçtır

02 Temmuz 2014 Çarşamba 14:03

Seçimlerde ortaya çıkan sonuca ve Belediye Başkanları ile Belediye Meclislerinin aldığı oylara bakıldığında şüphe götürmez bir şekilde iddiaların doğrulandığına işaret eden Şahali, hem seçim sürecinde hem de seçim sonrasında gelen ihbar ve bulguları değerlendirerek somut kanaatler oluşturduklarına vurgu yaptı.

Şahali, "İddialarla ilgili kesin tespitlerimiz var. Partililer arasında da çok ciddi büyük bir öfke var. Çünkü yaşananlar ve ortadaki sonuç gösteriyor ki bu açıkça bir ihanettir. Bunun başka izahı yapılamaz" dedi.

Partililerin yazılı belgelerinde öngörülenlerin derhal yerine getirilmesi ile ilgili talepleri olduğuna işaret eden Erkut Şahali, "bu talep ve yapılanların karşılığı da partiden kesin ihraçtır" ifadelerini kullandı.

“Sadece Mağusa değil”

Şahali araştırmaların sadece Oktay Kayalp'in şahsı ya da Mağusa Belediyesi ile sınırlı olmadığını Mağusa İlçesi'nin sorumlu olduğu 10 belediyede yapıldığını ve benzer tespitlerin burada da açıklıkla ortaya konduğunu belirtti.

DP-UBP ve Eroğlu ile ittifak kuruldu

İddialar arasında yer alan DP, UBP ve Cumhurbaşkanı Eroğlu cephesiyle ittifak kurulduğu yönündeki iddiaları da yanıtlayan Şahali, "eğer sonuç odaklı yakalaşırsak bu sorunun cevabı evettir. Eğer süreç odaklı bakarsak da aynı sonuca ulaşıyoruz, maalesef" dedi.

Rakip aday lehine bazı partili kişilerin para dağıttığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Şahali, yine de elde edilen bulguların böyle bir kanaati güçlendirdiğini söyledi.

Partinin adaylarına oy verme izah talep edilemeyecek ve izah talep etme zorunluluğu hissetmeyeceğimiz bir durumdur" şeklinde konuşan Şahali, "konu mümkün olan en erken zamanda temize havale edilmelidir. CTP hükümet partisi olma sorumluluğu da taşıdığından kendi iç meselelerini uzatma şansına sahip değildir" dedi.

Yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısında konunun kapsamlı olarak ele alınacağına işaret eden Şahali, bu toplantıda ne azından bu süreçte nasıl bir yol haritasının izleneceğinin netleşmesini beklediğini ifade etti.

Hem yalanladı, hem kabullendi

Öte yandan Şahali bazı medya organlarında yer alan ilçe merkezinde yumruklu kavgalar yaşandığına ilişkin iddiaların ise manipülasyon olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, CTP-BG’de yaşananlarla ilgili birçok yayın kuruluşunun verdiği haberlerin ‘yalan yanlış duyumlara dayandığını, tamamen asılsız, spekülasyona dayalı ve tahrik edici olduğunu’ ileri sürerek, halkın bu tür haberlerle ‘kandırıldığını’ iddia etti.

Şahali, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Düzgün’ün dün saat 11.00’de CTP-BG Mağusa İlçe Merkezi’ne giderek parti içi sorunlarla ilgili üyelerle görüşerek bilgi aldıklarını kaydederken, suçlanan kişilerin ise daha sonra bilgisine başvuracaklarını bildirdi.

Erkut Şahali birçok yayın kuruluşunda bazı kişilerin dövüldüğünü ve partinin barikat kurduğu söylemlerinin ise tamamen asılsız olduğunu özellikle eski başkan Ferdi Sabit Soyer’in fotoğrafının indirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını kaydederken, bir seçimin kaybedildiğini; bunun sonucunun hesabının sorulacağını vurguladı. Şahali sözü edilen tartışmaların sadece sözlü tartışma olduğunu bunun da gayet doğal olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA