19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

SAĞLIKTA ADIM ADIM GREVE DOĞRU...

Grev kararı aldılar...

Sağlıkta adım adım greve doğru...

07 Ekim 2016 Cuma 13:33

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, mahkum perfüzyonist hemşire Ali Altun’un, kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarında görevlendirilmesinin doğru bir karar olduğunu belirtti.

Sendika, taleplerine yazılı yanıt verilmemesi halinde 17 Ekim’de grev kararı aldığını da duyurdu.

Sendika Başkanı Ali Özgöçmen, yazılı açıklamasında ameliyatların en güvenilir şekilde yapılabilmesi için görevinde tek olan Ali Altun’a açık ve net bir şekilde ihtiyaç duyulduğunu kaydederek “Koşullar bu iken Ali Altun’un çalıştırılması hastanın, çalışanın hayatı ve kendisinin yeniden topluma kazandırılması için doğru bir karardır” ifadelerine yer verdi.

Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı eleştirerek “Bu konuda değerlendirilmesi gereken perfüzyonist eksikliği yaşanacağı gün gibi ortadayken buna çözüm üretemeyen, duvara toslayan ve günlerdir tartışılan bu konunun tek sorumlusu Sağlık Bakanlığı’dır” dedi.

17 EKİM’DE GREV KARARI ALINDI

Açıklamasında, sağlık çalışanları için artık bıçağın kemiğe dayandığını da belirten Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, 17 Ekim’de grev kararı aldıklarını bildirdi.

“Personel eksikliği, göç yasası, sözlü ve psikolojik şiddete maruz bırakılma, ek mesailerin yasanın emrettiği şekilde ödenmemesi, Bakanlar Kurulu kararıyla verilen idari tatillerde vardiya çalışanların yok sayılması sebebiyle ve taleplerine yazılı cevap verilmemesi halinde” 17 Ekim’de yasal grev kararı alındığını duyuran Özgöçmen, Hükümet ile Sağlık Bakanlığı’nı yaşanacaklardan sendikanın sorumlu olmayacağı konusunda uyardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA