SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DAVA

10 Şubat 2015 Salı 08:16
“DEVLET HASTANELERİNDEKİ KEŞMEKEŞ DAVALIK”: Halkın sağlık hizmeti alabilmesi için sabahın erken saatlerinde devlet hastanelerinde sıra bekleme çilesi ile saat 11.00’den sonra hastanelerde doktor bulunamaması sorununu ortadan kaldıracak mahkeme süreci başlatılıyor.
“SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA DAVA AÇILIYOR”: Serbest Çalışan Hekimler Birliği, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı hakkında dava açıyor. Davanın mahkeme tarafından kabul edildiği, görüşülmeye başlanması için ön izin ve emrin çıktığı açıklandı.
Rana SARRO
Halkın sağlık hizmeti alabilmesi için sabahın erken saatlerinde devlet hastanelerinde sıra bekleme çilesi ile saat 11.00’den sonra hastanelerde doktor bulunamaması sorununu ortadan kaldıracak mahkeme süreci başlatılıyor.
Kamuda çalışan hekimlerin, ikinci iş yapmasının yasak olduğu ülkemizde, Sağlık Bakanlığı bu yasağa uymamak ve uygulatmamakla suçlanıyor.
Devlet hastanelerinde çalışan bazı hekimlerin ise, yasaya aykırı bir şekilde ikinci hatta üçüncü iş yaptıkları ve 2 saate 30 hastayı sığdırarak, mesai bitimi öncesinde hastaneyi terk ettikleri yönünde eleştiriliyor.
Devlet hastanesinde çalışan ve protokol gereği Yakın Doğu Hastanesi’nde de çalışabilen bazı doktorların, mesai saatlerinde YDÜ’de sağlık hizmeti verdikleri, ardından kliniklerinde ve özel hastanelerden çalıştıkları da belirtiliyor.
Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı hakkında dava açıyor.
“ÖN İZİN VE EMİR ÇIKTI”
Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinciiş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı’na karşı hazırladığı dava dosyasının mahkeme tarafından kabul edildiği bildirildi.
Bakanlığı’na karşı hazırladığı dava dosyasının mahkeme tarafından kabul edildiğini açıkladı.
Serbest Çalışan Hekimler Birliği Genel Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Konu ile ilgili davanın görüşülmeye başlanması için ön izin ve emir çıkmış bulunmaktadır” denildi. Gardiyanoğlu, konula ilgili detaylı bilginin Çarşamba günü saat 13.00’te Kıbrıs Türk Tabipler Birliği binasında düzenlenecek basın toplantısıyla verileceğini ekledi.
REMZİ GARDİYANOĞLU: “2011’DEN BERİ BUNU UYGULATACAK MAKAM YOK”
Gazetemizin konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “Bilindiği gibi, 2011 Şubatı’nda kamuda çalışan hekimlere ikinci iş yapma yasağı getirilmiştir. Bu yıldan beri, KKTC’de bunu uygulatabilecek bir makam arıyoruz. Anayasa mahkemesi kararına uymayan Sağlık Bakanlığı’nı bu karara uymaya zorlamak için girişimde bulunduk. Ön dava dosyasını mahkemeye sunduk ve mahkeme kabul etti. 3 Şubat’ta ön izin için dava açtık. 4 Şubat’ta gün verildi ve yazılı olarak emir verildi. 5 Şubat’ta ise o emir uyarınca davanın ikinci kısmı olan taraflara mahkemeye dosyasının tebliğini teslim ettik. Dava açılabileceğine dair mahkemeden ön izin ve emir, 5 Şubat’ta alındı. Ve mahkeme süreci başladı.”
“ÖN İZİN VE EMİR ÇIKTI”
Mahkeme sürecinin başladığını belirten Remiz Gardiyanoğlu, ‘Ön izinin ve emrin’ içeriği ile ilgili sorumuzu ise yanıtlamak istemedi ve bunun basın toplantısında açıklanmasının uygun olacağını belirtti.
“SAĞLIK BAKANLIĞI, ANAYASA KARARI’NI ÇİĞNİYOR”
“Ortada bir Anayasa kararı var. Buna uyması gereken de bir Sağlık Bakanlığı var. Bakanlık, çalışanlarını bu yasaya uydurması gerekir. Halkın daha sağlıklı bir sağlık hizmeti alması için bunu yapıyoruz. Doktorlarla herhangi bir sorunumuz yoktur. Doktorlarla, hakları konusunda mücadele vermeye de hazırız. Halkın hak ettiği sağlık hizmetini alabilmesi için bundan sorumlu her kimse bunun hesabı sorulacaktır.”
“2 SAAT HASTA BAKIP, 11’DE HASTANEDEN AYRILIYORLAR”
“Saat 11’de hastaneler boşalmasın diye bunu yapıyoruz. Bir kamu doktoru, mesaisi 15.00’te biterken, saat 11.00’de hastaneden ayrılırsa, 2 saate 30 hastayı sığdırırsanız halkın hak ettiği hizmeti alması imkânsızdır. İnsanlar saat 05.00’te gelip randevu almak için sıraya giriyor.
“DEVLETİN MESAİSİNDEN ÇALIP, YDÜ’DE BAKIYOR”
“Sağlık Bakanlığı ile YDÜ arasında akademik kariyer protokolü kapsamında, devlet hastanelerindeki doktorlar YDÜ’de de çalışabiliyor. Tabi ki bunu mesai saatleri dışında yapabilirler. Ancak buna uyan yok. Oradan çıkıp kendi kliniklerinde, oradan da özel hastanelerde ameliyatlara gidiyorlar. Ama bu mesai saatleri, vatandaşın sağlık hakkından çalınıyor.”
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.