19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

SAĞLIK BAKANLIĞI VE YDÜ ARASINDA YENİ PROTOKOL İMZALANDI

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Sağlık Bakanlığı ve Yakın Doğu Hastanesi arasındaki işbirliği protokolünün yeniden imzalandığını belirtti...

Sağlık Bakanlığı ve YDÜ arasında yeni protokol imzalandı

11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:41

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Sağlık Bakanlığı ve Yakın Doğu Hastanesi arasındaki işbirliği protokolünün yeniden imzalandığını belirterek, kanser hastalarının artık devlet hastanesindeki gibi YDÜ Hastanesi’nde de ücretsiz tedavi olabileceğini bildirdi.

Kocaismail yazılı açıklamasında, bayram öncesi imzalanan protokol ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğinde kanser hastaları adına büyük bir rahatlama geleceğini belirtti. Kocaismail, kemoterapi alacak olan kanser hastalarının protokole göre sahip olacağı hakları şöyle sıraladı: 

“Hastalar Yakın Doğu Hastanesi Onkoloji Bölümündeki Onkoloğun yazacağı ilaç reçeteleri ile de ilaçlar İlaç Eczacılık Dairesi’nden ücretsiz olarak alabilecekler ve Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi olabilecekler.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği hastaya verilecek tedavi hizmetini karşılayacak. Böylelikle kanser hastaları hiçbir ücret ödemeden özel hastanede de devlette olduğu gibi ücretsiz tedavi alma şansına sahip olacak.”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Kocaismail, Yakın Doğu Hastanesi sahibi Günsel ailesine de kanser hastalarına sundukları imkandan dolayı teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Pet Ct çekimi için hastalarımız İstanbul Ankara gibi deniz aşırı mesafelere gönderilirken Devlet tarafından Kanser hastasına uçak bileti ve Pet için toplam 1050 tl ödeniyordu. Pet’in 2 bin TL kadar farkını ve refakatçi uçak bileti ile otel masraflarını hasta karşılarken zaten hastalığın vurduğu aile bütçesine otomatik olarak bir gider daha yüklenmekteydi ve bu kanser hastaları için maddi manevi evinden uzakta büyük bir mağduriyet getiriyordu.

Bugün protokol ile Pet Ct Yakın Doğu Hastanesi’nde çekilebilecek ve hastalarımız işi bittikten sonra sevdiklerinin yanına moral içinde dönerken hiçbir mali yükümlülükleri de olmayacaktır. Hasta, herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmayacaktır.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği hemşire ekibi ise araç yada refakatçisi olmayan hastaları tedavilerine göre evlerinden alarak YDÜ yada geçmişte olduğu gibi devlet hastanesine ulaştıracak, tedavi sonrasında hastaları evlerine götürebilecek.”

2013 yılından sonra Güney Kıbrıs hastanelerinin kanser hastalarına ücretsiz hizmet vermeyi durdurmasının ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı Merkezi’nde yığılmalar olduğunu anımsatan Kocaismail, her gün artan hastalara rağmen hizmeti sunan hastane ekibinin büyük bir özveri ile hastaların tedavilerini yıllardır sürdürdüğünü kaydetti.

Kocaismail, ancak kısıtlı oda ve yetersiz personel nedeniyle yaşlı, genç ve evre ayırmaksızın tüm hastaların aynı ortamda tedavi alıyor olması sonucunda birçok hasta “eziklik ya da üzüntü” duyarak mecbur oldukları bu yoğun ortamda tedavi almak zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Kocaismail, şunları kaydetti:

“Biz Kanser Hastalarına Yardım Derneği olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Sayın Özlem Gürkut ve onkolojide bulunan doktorlarımızla Hemşire Ekibine yıllarca verdikleri ve vermeye devam edecekleri hizmetler için hastalarımız adına teşekkür ederiz.

Yıllardır yığılma sorununun giderilmesi ve kanser hastalarının daha özel ortamlarda tedavi alabilmesi için YDÜ Hastanesi ile geçmişte var olan protokolün bir benzerinin yeniden imzalanması adına Dernek olarak geçmiş hükümetlerde Sağlık Bakanlığına hep girişimlerde bulunduk.

KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile son yapmış olduğumuz görüşme sonucunda protokol yeniden imzalanmış bulunmaktadır Kanser Hastaları, Sn. Bakanı bu girişiminden ötürü asla unutmayacaktır. Dernek olarak hastalarımız için müjde niteliğinde olan bu haberi paylaşmaktan mutluluk duyar, Sn Bakanı da kutlarız.

Sayın Bakan ile Ekibine de; huzur içinde hastaya istediği, tercih ettiği ortamda tedavi şansı veren bu çok önemli protokol için teşekkür ederiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA