28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

SAĞLIK BAKANLIĞI VE SENDİKALAR UZLAŞTI  

Sağlık Bakanlığı ve sendikalar uzlaştı   

08 Temmuz 2014 Salı 16:47

Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendikalar, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Teşkilat Yasası Değişikliği üzerinde uzlaşıya vardı. 98 maddelik değişiklik için Bakanlık ve sendika yetkilileri 2 aylık bir çalışma yürüttü. Değişiklik, sonraki adımda Teknik Kurul’da görüşülecek. Teknik Kurul’un onayladığı değişiklik Bakanlar Kurulu’na sevk edilecek.

Konuyla ilgili dün Sağlık Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Erol Şeherlioğlu, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse hazır bulundu.

Gür

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırlanan çalışmayla önümüzdeki 10 yıllık dönemde ortaya çıkacak personel ihtiyacının belirlendiğini ve değişikliklerin buna göre yapıldığını anlattı.

Gür, sonraki aşamada diğer daireler için de benzeri çalışmaların yürütüleceği bilgisini verdi. Gerekli uzlaşıya varılmasıyla yasal prosedürün izleneceğini anlatan Gür, çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kaptan

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür ederek, değişiklik çalışmaları kapsamında ilgili daire çalışanlarıyla da görüştükleri söyledi.

Kaptan, başta hemşireler olmak üzere tüm çalışanların ve sistemin durumuyla ilgili bilgi aldıklarını anlattı.  “Biz anlaştık, top artık hükümettedir” diyen Kaptan, diğer daireler için de benzeri çalışmalar yürüteceklerini yineledi.

Şeherlioğlu

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu ise önceki dönemlerde olduğu gibi Sağlık Bakanlığıyla uzlaşıya vardıklarını söyledi. İlgili değişikliğin acilen hayata geçirmesini talep eden Şeherlioğlu hükümetin, “bir takım yasalar ya da paketleri öne sürerek” alınan kararları “uygulanamaz” hale getirmemesini istedi. Şeherlioğlu, böyle bir durumda benzeri çalışmalara katılmama konusunu Tıp-İş’te gündeme getireceğini aktardı.

Mevcut durumun sağlık sistemine zarar verdiğini dile getiren Şeherlioğlu, yapılan değişikliklerin geçici istihdamların ortadan kaldırılmasını da amaçladığını anlattı.

Köse

Değişikliklerle sadece çalışanların sorunlarını çözmeyi değil sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi de amaçladıklarını anlatan Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, yapılan çalışmayla kadro sayılarının arttığını ve mevcut yasada bulunmayan ancak ihtiyaç duyulan yeni kadrolar yaratıldığını dile getirdi. Bundan sonra görevin hükümete düştüğünü ifade eden Köse, Meclis’e “Sağlık için tatil yapmama” çağrısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA